| Alexandru_Stan_1994 a întrebat:

Salut, imi doresc sa cumpar un Scuter electric smart balance sb50 care merge cu 25 km/h, putere motor 1000w si nu stiu la ce varsta am voie sa il conduc.
Din cate stiu daca nu depaseste 25km/h nu am nevoie de permis.
Ps. Am 14 ani si locuiesc intr-o comuna

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Il poti conduce legal pe drumurile publice de la 16 ani, dupa ce ai facut o scoala de conducere si ai reusit la examinarea pentru categoria AM.
Conform OUG 195/2002, rep. in 200, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(4) Vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
a) 16 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule AM, A1 şi B1;"
" Categoriile de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere, prevăzute la art. 20 alin. (2), se definesc astfel:
a) categoria AM: mopede;"
„21. moped - autovehicul, cu două sau trei roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 25 km/h, dar nu depăşeşte 45 km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depăşeşte 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depăşeşte 350 kg, neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculului electric."

| Kamicazeslep a răspuns (pentru Ioandelasal):

Comentariile de mai jos nu sunt adevarate

Eu am fost sa-i intreb pe cei de la magazinul autorizat de unde se vand astea si nu ai nevoie de permis pentru ca nu depaseste 25km/h

Incurcati copilul aiurea ca voi stiti

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| mudokins78 a răspuns:

Nu exsista o lege in privinta asta! Dar ai mare grija totusi in trafic!
Succes!

| angel74dm a răspuns (pentru mudokins78):

Ia citește mai sus, ce a scris Ioandelasal, poate observi vreo lege acolo... Începe cu „OUG"... big grin

| Kamicazeslep a răspuns:

Nu mai raspundeti daca nu stiti, nu ai nevoie de permis pentru a conduce acest moped deoarece nu depaseste viteza de 25km/h, este o chestie da care nu sunt sigur :cred ca trebuie sa-l inregistrezi la rar, dar intreaba si tu pe cineva care stie si du-te la politie si o sa gasesti acolo tot ce ai nevoie