| Alexandru_Stan_1994 a întrebat:

Salut, imi doresc sa cumpar un Scuter electric smart balance sb50 care merge cu 25 km/h, putere motor 1000w si nu stiu la ce varsta am voie sa il conduc.
Din cate stiu daca nu depaseste 25km/h nu am nevoie de permis.
Ps. Am 14 ani si locuiesc intr-o comuna

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Il poti conduce legal pe drumurile publice de la 16 ani, dupa ce ai facut o scoala de conducere si ai reusit la examinarea pentru categoria AM.
Conform OUG 195/2002, rep. in 200, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(4) Vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
a) 16 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule AM, A1 şi B1;"
" Categoriile de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere, prevăzute la art. 20 alin. (2), se definesc astfel:
a) categoria AM: mopede;"
„21. moped - autovehicul, cu două sau trei roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 25 km/h, dar nu depăşeşte 45 km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depăşeşte 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depăşeşte 350 kg, neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculului electric."

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pana la varsta de 16 ani NU ai voie sa sofezi nimic!
La 16 ani, poti sa-ti iei permis de condus trotinete, mopede si ATV-uri usoare.
Nu are importanta unde locuiesti, ca legea se aplica pentru toata lumea, indiferent ca stai la oras, la sat sau in capitala, fara permis auto, nu ai voie sa sofezi deloc.

Acest moped "smart balance sb50" poate fi condus de catre persoane de 16 ani si care poseda permis auto categoria AM. Acest permis poate fi obtinut in baza unui examen de legislatie auto.
Categoriile de permis A si B includ si categoria de permis AM

| mudokins78 a răspuns:

Nu exsista o lege in privinta asta! Dar ai mare grija totusi in trafic!
Succes!

| angel74dm a răspuns (pentru mudokins78):

Ia citește mai sus, ce a scris Ioandelasal, poate observi vreo lege acolo... Începe cu „OUG"... big grin

| Kamicazeslep a răspuns (pentru Ioandelasal):

Comentariile de mai jos nu sunt adevarate

| Kamicazeslep a răspuns:

Nu mai raspundeti daca nu stiti, nu ai nevoie de permis pentru a conduce acest moped deoarece nu depaseste viteza de 25km/h, este o chestie da care nu sunt sigur :cred ca trebuie sa-l inregistrezi la rar, dar intreaba si tu pe cineva care stie si du-te la politie si o sa gasesti acolo tot ce ai nevoie

Eu am fost sa-i intreb pe cei de la magazinul autorizat de unde se vand astea si nu ai nevoie de permis pentru ca nu depaseste 25km/h

Incurcati copilul aiurea ca voi stiti