| Wordofthat999999 a întrebat:

Salut! Îmi este teama de acest război, am o presimțire ca o sa vina și în tara noastră, nu doresc acest lucru în veci dar e ceva inevitabil. Nu știu cum sa fac m-as pregăti de-acum sa plec și sa-mi iau familia dar nu știu ce sa zic. Ma gândesc ca dacă o sa înceapă chiar cand sunt eu la munca și pana ajung acasa sa-mi fac bagajul și sa plec în alta tara cu cei dragi... se vor aglomera străzile, armatele ne vor ajunge din urma mai ales ca stau intr-o zona din tara în Vrancea care este apropiata de granița tarii și nu prea o sa avem timp sa ne pregătim de plecare... Rusii vor ataca România mai rău decât Ucraina ca facem parte din NATO și vor ataca tara mai dur asa am auzit din păcate sad. Nu-mi doresc acest poate vor lua în ras ce apun aici dar omul acela Putin e nebun, îl cred în stare în orice au murit mici de civili din cauza lui în Ucraina și copii nevinovați și se vede după fata lui ca nu are absolut niciun regret asupra sufletelor nevinovate care au murit și care trăiesc suferă enorm după casuta lor. Voi ce credeți? sad

25 răspunsuri:
| aumih16 a răspuns:

Nu cred ca o sa fie razboi la noi! depinde!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce sa atace mai, ca le fura țiganii toate tancurile laughing nu mai plânge, ca nu se va întâmpla nimic, ești doar anxioasa, paranoica din cauza ca ai copiat tiparul gândirii al unchiului tău care e și el paranoic, el ți o indus toate aceste stări, iar tu ești rezultatul gândirii lui morbide.
Du-te lejer la munca, muncește și pentru mine dacă e, sa fie bine pentru toată lumea. Te pup dulce draga mea paranoica și ai grija de tine și de familia ta.
Nu ai 5 lei în împrumut?hee hee

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca nu avem de ce sa ne facem griji. Dar daca simti nevoia sa te pregatesti sau sa pleci te sfatuiesc sa faci asta.
Romania face parte din NATO tocmai pentru ca populatia sa fie protejata. La noi nu au cum sa dea cu rachete dupa cum doresc, ca in Ucraina, noi avem scut antiracheta.

| 1997onur a răspuns:

Ma putin e clar cai un nenorocit de om la cate rau a facut si face in continuare rau multor oamenii nevinovati dar mi-e greu sa cred cu adevarat cai atat de nebun sa faca una ca asta noi facem parte din nato.

| Saprofag a răspuns:

Nu știu cu cine ai vorbit sau de unde ai auzit ca o sa fim atacați și tot tacâmul, România țară de mâna a doua cum este ea nu ai motive de îngrijorare. Ne aflăm într-o alianță militară cât și economică, nu se poate băga un dictator peste noi asa dintr-o dată doar ca asa ar vrea el sau ca o visat nu stiu ce noaptea trecută?, dacă asta te-ar liniști fă-ți niște provizii de mâncare, medicamente și combustibil și niște bani în valută euro-dolari. Însă ai sa vezi ca nu o sa se întâmple nimic cu țărișoara asta a noastră.

| Wordofthat999999 explică (pentru anonim_4396):

Pai și Ucrainienii nu aveau scut aniracheta? Întreb ca par destul de pregătiți și ei dar noi avem în toată tara?

| Goete a răspuns:

Odata cu totii plecamwinking

| Dragosdoar a răspuns (pentru Wordofthat999999):

Nu erau asa de pregatiti,mai mult i-am pregatit noi. Daca rusi dau cu ceva in RO,vor da cu rachete balistice nucleare,de pe teritoriul lor, sau cu de-alea de croaziera.
Nu se omoara ei sa traverseze Ucraina si Moldova pana In Romania, ar fi prea mare bataie de cap si consum de resurse sa vina cu infanteria pana aici.
Si mie Imi e teama putin, ca vestici pun paie pe foc cu sanctiunile economice.
Sper ca te-am linistit, o zi buna big grin

| Simpatic a răspuns:

Eu cred ca esti un alt fricos/a, sunt barbati si tineri in Ucraina ba si femei care au ramas sa isi apere tara, iar voi fatalaii va si ganditi sa fugiti dinainte ca cineva sa faca vreun pas! Mesajul tau mi-a adus aminte de aia din povestea "drobului de sare... daca pisica loveste drobul si cade peste copil?"
toti sunteti putrezi de bogati si va ganditi sa fugiti in strainatate, dar acolo unde veti sta, tot refugiati cu o sticla de apa si o paine pe zi? ca sa stai la hotel prin tarile din Occident costa ceva bani, iar cu chirie la fel mia de euro pe luna...
Nu lua ca pe o ofensa mesajul meu, dar esti o persoana fricoasa!
In cazul unui razboi in tara noastra primii care vor parasi tara vor fi fatalaii de copii de politicieni, si toti pupicuristii care au afaceri cu statul roman, beizadelele, eu pe acesti paraziti i-as trimite primii la razboi.
Oricum mai mult ca sigur nu va fi razboi la noi in tara daca NATO este ceea ce se da si nu sunt doar o adunatura de nesimtiti care sug de bani multi popoarele carora le ofera protectie, caci asta fac in schimbul sumelor de bani colosale ei ofera spate in caz de nevoie, iar nimeni nu ar trebui sa fie atat de nebun incat sa se puna cu NATO, o alianta formata din 30 de state, deci 30 de armate!

In articolul 5 al Tratatului se specifică: „Părțile convin că un atac armat împotriva uneia sau a mai multora dintre ele în Europa sau în America de Nord va fi considerat ca un atac împotriva tuturor și, în consecință, dacă se va produce un asemenea atac armat, fiecare dintre ele, exercitând dreptul său individual sau colectiv la autoaparare, recunoscut de articolul 51 al Cartei Națiunilor Unite, va da asistență Părții sau Părților atacate, prin luarea în consecință, individual și concertat cu celelalte părți, a acelor măsuri ce vor fi considerate necesare, inclusiv folosirea forței armate, pentru a restaura și a menține securitatea zonei Nord-Atlantice."

| nightghost96 a răspuns:

Nu are de ce să ne atace. România nu mai are aproape nimic de oferit, am dat tot de bună voie. România este doar o piață de desfacere. Plus că suntem și în NATO. Nu cred că Putin și-a pierdut rațiunea să facă acest lucru, el doar își vede interesele.

| nightghost96 a răspuns (pentru Simpatic):

Ce să mai apere, o țară deja vândută? laughing

| Simpatic a răspuns (pentru nightghost96):

E adevarat, dar stii de ce au vandut tara asta politicienii astia incompetenti si hoti? pentru a o duce bine ei si odraselele lor...nepasandule ca puteam fi o tara dezvoltata ca cele din fruntea Europei.
Ce sa ceri unei tari pline de incompetenti si redusi mintali in care chiar presedintele tarii Klaus Iohannis este un redus caruia nu-i pasa, acest jeg ticalos a cheltuit pana acum in mandatul sau milioane de euro, da ai auzit bine milioane, pentru deplasarile sale in interes PROPRIU, excursii, cazari si asa mai departe din banii tarii nu din banii masi, un gunoi care a avut 6 case, 1 i-a confiscat-o statul si acum sta in o villa si pe celelalte 4 le inchiriaza, mai stii un stat in afara de cele din lumea a -3a in care presedintele tarii sa fie "afacerist", golanii s-au facut afaceristi se pare!
Si nu doar presedintele este un ghertoi, ci toti din clasa politica, toti au contribuit la starea in care se afla tara asta!

| nightghost96 a răspuns (pentru Simpatic):

Așa e din păcate. Ghinion cum ar zice Iohanis...

| Dismally a răspuns:

Sa pleci unde? Daca Rusia ataca un stat NATO nu va mai exista loc sigur pe planeta asta.

| Andrusk2 a răspuns:

În primul rând, CALMEAZĂ-TE! Rusia s-a cam facut de ras. Toata lumea se astepta ca în 48 de ore să ocupe Ucraina. Asa parca e al doilea război mondial.
Toata lumea vrea să fugă din România că vine războiul. Nu e niciun război şi nu va fi niciun razboi în România. Suntem în NATO, biata armată rusa nu poate sa bata Ucraina, cum să se bata cu NATO.
Însă despre partea economică nu vorbeste nimeni, de fapt, indiferent cat va mai dura războiului, consecinţele economice pentru România vor fi pe mulţi ani de acum înainte. Din punct de vedere economic, situaţia noastră merge într-o directie foarte periculoasă şi nu se iau măsuri.
România nu va fi în situaţia să fie atacată şi nici nu e cazul să luăm tinerii de acasă.
Cred că e şi multă prosteală. Ne bombardează cu lucrurile astea. În primul rând, Putin de zece zile nu e în stare să ia un orăşel din Ucraina.

| Brizbriz a răspuns (pentru anonim_4396):

"acum 2 ore | Nightclubber a răspuns:
Ce sa atace mai, ca le fura țiganii toate tancurile"

deja in Ucraina fac asta, am vazut la tivi un blindat si un lansator de rachete blindat, tras cu... tractorulhee hee

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Brizbriz):

Deja au afaceri pentru un an de zile, s-au scos

| Brizbriz a răspuns (pentru anonim_4396):

Clarwinking

| IoanVL a răspuns:

Și eu am un puternic presentiment în acest sens. Dar ce e de făcut, nu știu. Există și țări izolate, insulare, unde e improbabil să ajungă războiul, dar dacă nu știi pe nimeni și nu ai posibilități materiale e mai dificil de ajuns.
Iar dacă începe un conflict nuclear generalizat, plecăm cam degeaba.

Dacă nu trece linia frontului prin localitatea unde ne aflăm, măsurile sunt ceva mai la îndemână: bidoane de apă, conserve, biscuiți, fructe (uscate, preferabil), chiar pungi cu grâu/arpacaș sau orez, brânză sărată, ulei, miere/zahăr etc. pentru o anumită perioadă de timp, sursă de foc (brichete, chibrituri), baterii/acumulatori, un încărcător manual, cu dinam, sau solar, aparat de radio, medicamente și dezinfectanți de strictă necesitate.

În momentul ăsta nu mă pot gândi decât la ferirea de păcat și rugăciune. Avem un exemplu în Biblie: cetatea Ninive.

Nu vreau sub nici o formă să ni se întâmple asta, dar e posibil să ne îndreptăm spre un astfel de deznodământ. Ar fi multe de discutat pe tema asta, presupuse profeții și lucruri ce țin de teoria conspirației, lucruri care au apărut în spațiul public în urmă cu ceva ani. Și parcă prea vin una după alta, aparent fără nici o logică, întâi covid-ul, apoi beleaua asta.

Pe de altă parte, nu poți nici să stai cu frica în sân tot timpul, pentru că se poate foarte bine să nu vină nici un război, dar să te îmbolnăvești grav din cauza stress-ului

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Am o presimțire ca o sa vina și în tara noastră. Cum o ai, cum pre- simți, cum simți? Ai tu un simț special pentru asta?
De unde ai auzit? Cine a spus asta? Crezi tot ce auzi?

| joghu22 a răspuns (pentru sadrian46):

Respect, dl. Adrian!

| IamJoKeR a răspuns:

Bună,vrei sa vorbim? Wordofthat999999

| Wordofthat999999 explică (pentru Simpatic):

Pe bune? Eu sa rămân pe timp de război în tara? În veci nu merita sistemul acesta corupt sa-mi sacrific viata pentru niște șarlatani corupți care și-au făcut aveți și pensii speciale.Eu nu apar, averile interlopilor, a politicienilor casele și mașinile lor de lux făcute ilegal prin bătaia de joc a oamenilor sărmani. Statul nu mi-a oferit nimic uitat-te la taxe și facturi, e bataie de joc pentru oamenii amărâți. Muncește de te ia naiba pentru un salariu de ****, statul este contra ta ca cetățean de rand, nu a făcut nimic bun pentru cetățenii de rand uitat-te la spitale totul e corupt, dacă nu dai șpagă nu se uita la tine. Plătești din munca ta lunar asigurarea medicala și nu se le pasa. Tara nu mi- a oferit nimic, când mi-a fost greu nu m-a ajutat, cu nimic. Pe timp de război ma interesează viata mea și a celor dragi nu sa apară cu bogătașilor care s-au îmbogățit ilegal.

| chuckmanson a răspuns:

Liniștește-te! Nu o să te ajute cu absolut nimic să te panici și nu, nu e inevitabil ca Rusia să atace România. Putin e nebun, dar am dubii că va ajunge să atace un stat NATO. Nu de alta, dar cred că dacă ar face asta l-ar omorâ cercul lui interior rolling on the floorrolling on the floor Deja a distrus Rusia cu războiul ăsta deși n-au trecut nici 2 săptămâni, un război cu NATO e sinucidere curată și și-ar pune în cap toți oligarhii ruși, nu că nu a făcut-o deja rolling on the floor Și dacă chiar se întâmplă, fii optimist/ă! Avem apărare NATO și va însemna clar sfârșitul lui Putin. Vom lupta pur și simplu, am văzut astăzi niște știri cu niște fete adolescente care aveau 18 19 ani și postau pe Instagram update-uri de pe câmpul de luptă. Dacă pot ele poți și tu rolling on the floor Ai grijă de tine și gata! We will get through this happy

| DARLINGx a răspuns:

Nu va fi la noi război, mai ales că suntem si in Nato