anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imi poate spune si mie cineva daca pot face asigurare in Romania daca imi iau o masina inscrisa pe Anglia? Daca da, cat ar costa? Masina este un BMW e46 din 2001 cu motor de 1895. Cel care o vinde mi-a zis ca este pe numele unui roman si ca facem contract de vanzare.Si daca el,il pot baga pe numele tatalui meu, nu? Are permisul din 1988

5 răspunsuri:
| llLarisa a răspuns:

N-ai cum. Daca masina e inmatriculata pe Anglia, trebuie facuta, tot in Anglia, si itp la fel. Si daca vrei sa o cumperi, atunci te va costa inmatricularea in ro, mai mult decat dai tu pe masina, daca e mai jos de euro3.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti face dar numai pe o perioada limitata si va trebui sa o inmatriculezi in Romania, daca aici o folosesti.
Daca vrei sa fie inmatriculata pe numele tatalui atunci el va trebui sa incheie contract de vanzare-cumparare cu proprietarul din acte si tatal tau te poate trece si pe tine pe certificatul de inmatriculare.
Si in prezent inmatricularea costa putin, de la 1 februarie nu mai trebuie platit timbrul de mediu, cel mai mult costa RCA.

| hanonime a răspuns (pentru llLarisa):

Pot spune ca nu esti destul de informat/a. ITP-ul stiu clar ca merge facut in Romania, dar la un service RAR.Inmatricularea nu o sa coste deloc mult, deoarece s-a scos timbrul de mediu.Costa RAR-ul 450 lei, numerele 100 lei si inca cate ceva, apoi asigurarea in jur de 400 pe an.

| llLarisa a răspuns (pentru hanonime):

Pai si atunci la ce pui intrebari tampite daca tot esti tu atata de bine informat si le stii? laughing)

| hanonime a răspuns (pentru llLarisa):

Pentru ca nu stiu exact cum este cu asigurarea. Unii spun ca merge facuta, altii ca nu merge facuta. Cel care vinde masina a zis ca pot sa o las pe numere de Anglia si sa fac asigurare in Romania pe 1 an la 300 de lei