| Robert131 a întrebat:

La 13 ani se poate conduce un ATV? Ma refer pe strada?[la tara] Imi trebuie permis? (niste sfaturi pls).

13 răspunsuri:
| ImiPlaceMarmelada a răspuns:

Da, ai nevoie de permis. De obicei, la tara, nu te opreste politia sa verifice, dar in caz ca se intampla asta vei da de necaz.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu se poate conduce in mod legal pe drum public.
De regula pentru ATV este nevoie de permis de conducere de categoria B1 si acesta se poate obtine dupa ce ai facut o scoala de conducere (se poate incepe la 15 ani si 9 luni) si ai sustinut probele teoretica si practica, dupa implinirea varstei de 16 ani.

| Catrice a răspuns:

Dada mergi in camp sa aduni porumbul, merge.

| Robert131 explică (pentru Ioandelasal):

Nici cu motor mai mic? de 40-50 cmc?

Si sa inteleg ca pe drumuri neasfaltate pot?

Pentru ca am vazut anunturi pe olx,, ATV copii 40 cmc,,

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Robert131):

Pentru cel cu motor avand CC de pana la 50 cmc este nevoie de categoria AM, tot asa se obtine ca si categoria B1.
Si drumurile neasfaltate pot fi drumuri publice, cu exceptia celor semnalizate ca nu sunt drumuri publice.
Poti circula legal doar pe drumurile care nu sunt publice, terenuri virane, camp, curtea casei.

suntserios
| suntserios a răspuns:

La 13 ani nu poti conduce nici ala cu motor mic nici ala cu motor mare pe drumurile publice pentru ca ai nevoie de permis

A super pentru ca in satul meu sunt multe strazi fara case care nu apar pe google maps

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Robert131):

Se pare ca nu intelegi notiunea de "drum public", ca sa fie drum public nu este obligatoriu sa apara pe Google Maps.
Conform Codului rutier, citez:
""14. drum public - orice cale de comunicaţie terestra, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice; drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile;"

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Robert131):

Asta nu inseamna ca nu sunt drumuri publice

| Dana2103 a răspuns:

Da

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Robert131):

Orice drum pe care oamenii circula: pietonal, cu carute, cu masini, chiar si cele care sunt destinate exploatarii campurilor sau padurilor, sunt drumuri publice si ai nevoie de permis.