| Aalexander a întrebat:

Salut.
La o facultate de zi prezenta e obligatoire? Adica trebuie sa fiu prezent la majoritatea cursurilor sau pot doar sa dau examenele si atat?

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, este obligatorie prezenta la cursurii, seminarii, lucrari de laborator, etc, dupa caz. Daca nu ai prezenta poate sa nu te primeasca la examen.

| miTzuliK93 a răspuns:

Corect. Trebuie sa fii prezent la MAJORITATEA seminarelor / laboratoarelor si a cursurilor (la unele facultati cursurile nu sunt obligatorii). De obicei ai permis un numar maxim de prezente pentru fiecare obiect, care se invarte undeva in jurul a 2, maxim 3 absente.

| asperix a răspuns:

Probabil depinde de facultate si... de profesor. Eu am terminat politehnica si cam asta era regula, unii tineau cont de prezenta, era chiar sa nu intru in licenta pentru ca nu aveam prezente la un curs, pentru ca si lucram.
Dar e recomandat sa te duci cand poti si la cursuri pentru ca la angjare conteaza enooorm de mult ce stii.

| Madayna a răspuns:

De aceea se si numeste facultate de zi, prezenta e obligatorie. Nu poti intra in unele examene daca nu ai prezenta, depinde de profesor.

| Aalexander explică (pentru Ioandelasal):

Pff m am inscris deja.
Pot sa le spun c a fost o eroare si sa mi schimbe dosarul din facultatea de psiho zi la psigo id? ce zici?

| doctorandus a răspuns:

La unele cursuri si seminarii da, la altele ba.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Aalexander):

Poti cere asta, bineinteles daca au si forma la distanta, desi ma indoiesc si vezi ce rezolvi.

| Aalexander explică (pentru Ioandelasal):

Si la id pot merge doar la examene nu?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Aalexander):

In principiu asa este, dar vezi organizarea la facultatea respectiva.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DA, la cursuri "de zi" ( cu frecvenţă ) este obligatorie prezenţa la seminarii & laboratoare!
La acestea, dacă lipseşti, trebuie recuperate.

La cursuri, prezenţa DEPINDE de profesor/facultate...
Unii profesori NU cer prezenţă obligatorie la toate cursurile, doar la o parte dintre ele ( 30-50-80 % ); pe alţii nu-i interesează deloc acest aspect, iar alţii fac prezenţa la fiecare curs!

Dacă vrei să mergi doar pentru a da examenele, atunci trebuie să te înscri la Î.D. ( învăţământ la distanţă ).

Toate cele bune.

| PeFuga a răspuns:

Depinde de facultate, de profesori. Cel mai bine ii intrebi pe colegii din ani mai mari la aceeasi sectie la care esti si tu cum sunt profesorii si ce cerinte au fiecare in parte.