Depinde de cum sunt parintii tai. Daca ei nu ar intelege faptul ca tu nu esti de vina cu nimic, nu le spune acum, spune-le cand mai cresti sau cand povestiti chestii amuzante si radeti, poti adauga si asta printre ele, dar asta doar in cazul in care doresti neaparat sa le spui. Le poti cere si sfatul bunicilor tai. Sper ca te-am ajutat. Dar... nu mai folosi cuvantul "tigan" ca fiind ceva rau, si eu sunt tiganca si nu sunt asa, sunt tigani romanizati (civilzati, fac scoala, sunt inteligenti) si sunt tigani in situatii mai rele decat cei ce i-ai vazut tu. In fine, ai grija de acum inainte si cu cine se baga prietenii tai in conflicte.
Lasa-i in pace, Da-i dracu, evita-i, ma rog acum la problema ta. Dacă chiar crezi ca dacă le spui, n-o sa te mai lase acolo, taci acum, dar dacă se repetă, spune-le.
Depinde de parintii tai cum se inteleg cu tine. Eu unu cand aveam o problema cu tigani ii ignoram/fugeam si le spuneam la parinti. Tata imi spunea ca de ce nu i-am batut mama imi spunea ca nu e bine, ca trebuie sa ii ignor etc. Dupa imi aranjam si eu cativa prieteni le spuneam cum aratau si ei deja ii stiau ca umbra prin "satra". Daca ai si tu prieteni asa mai "smecheri" spune-le sa te ajute sa se ia de aia. La parinti e bine sa le spui ca pana la urma minciuna are picioare scurte.
Nu cred ca nu te-ar lasa in continuare la bunici, pentru ca ar crede ca tu ai fi vinovat. Parintii nu-si considera copiii vinovati nici cand vad cu ochii lor, dar sa le mai zici ca a fost din cauza unor tigani. Singurul motiv pentru care nu te-ar lasa in continuare la bunici, ar fi doar din privinta securitatii tale. Oricum ar fi, parintii au nevoie de timp si pentru ei, deci nu cred ca n-or sa te lase la parinti in continuare, mai ales daca au incredere in bunicii tai.
Ce varza sunt dimienata... vezi ca am cam inversat niste cuvinte, dar te prinzi tu. "ar crede " "la bunici in continuare"
Cred ca este bine sa spui parintilor si la scoala. Normal in preajma scolii ar trebui sa fie si niste politisti. Nu esti vinovat si nu vad de ce ti-ar tine morala dar trebuie instintate toate organele.
Mai bine incerci sa aplanezi acest conflict, sa eviti astfel de conjuncturi dubioase.