Conform art.104^1, alin.(3) din OUG 195/2002 (Codul rutier), cu md. si compl. ulterioare, suspendarea dreptului de a conduce se cumuleaza si va fi de 180 zile, citez:
"(3)Dacă o persoană căreia i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o faptă prevăzută cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce săvârşeşte, în perioada în care are drept de circulaţie, în timpul valabilităţii dovezii de reţinere a permisului de conducere, o nouă contravenţie pentru care se dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se aplică distinct perioade de suspendare pentru fiecare contravenţie."
Păi si există vreo cale să fac o cerere prin care să solicit suprapunerea celor două fapte?
Nu exista, prevederea este obligatorie si organul de politie nu o poate incalca.
Am înțeles, deci să mă aștept ca dupa astea 3 luni să mai urmeze încă 3.
Nu pot contesta fapta aia și măcar să o mai amân? Si daca da, care sunt pașii de urmat.
Din vina ta ti au retinut permisul, acum stai si asteaptă 6 luni pana il i ei inapoi, ar trebui sa nu ti l mai dea niciodata ca nu stii sa conduci.Mergi pe jos sau cu autobuzul nu ai ce cauta la volan cu stilul tau de a conduce ca nebunul.
Pentru fiecare contraventie puteai sa faci plangere contraventionala, in maximum 15 zile de la data primirii procesului-verbal de contraventie dar, daca esti vinovat, nu rezolvi nimic, doar amani inceperea perioadei de suspendare. Poti face plangerea doar daca nai depasit termenul de 15 zile.
Lucrurile nu stau chiar asa, vorbești în necunoștință de cauză. Nu stau să îți deschid ție ochii că nu pentru asta e facut site-ul asta. Am venit aici să aflu niște răspunsuri la întrebări. Dacă nu ai un răspuns în care să găsesc și eu ce căutam te rog să pleci.