Nu e nevoie să ștergi numele de acolo, o data ce ai vândut mașină tatălui tău, acel înscris devine null, fără valoare, deoarece tu ai un contract de vânzare cumpărare în baza legală.
Înscrisul pe talon și carte nu are valoare legală, este un ajutor pentru polițiști, ca să știe dacă mașina respectivă este sau nu înstrăinată în vederea inmatricularii. Dacă nu ar fi înscrisul acela, oamenii ar putea merge cu mașina mult si bine fără să le fie luat talonul.
Iti recomand sa faci pe numele tau masina. Chiar daca platesti mai mult, dar in felul asta eviti discutii cu tatal tau si alte probleme legate de asta. Nu de mult s-a plans unul pe TPU de taicasu care i-a furat masina si l-a dat afara din casa.
Chiar vrei sa comiti o infractiune de fals?
Si apoi ce faci cu contractul de vanzare-cumparare, vrei sa-l falsifici si pe acesta?
Poti vinde masina tatalui, chiar inainte de inmatriculare si sa fii trecut si tu pe certificatul de inmatriculare, asa cum ti-am spus la o intrebare anterioara.
"acum 40 minute | Lester23 a întrebat:
Salut. pe cartea masinii scrie "instrainate catre X" si eu vreau sa vand masina tatalui meu ca sa o puna pe numele lui. Cum pot sterge numele meu din rubrica aia si sa-l pun pe el acolo?"
Nu poti face asa ceva, fiind fals in acte legale, care se pedepseste cu dosar penal si posibil puscarie.
Daca masina este pe numele tau, de ce nu o vinzi tu, asa cum este normal si legal?
Macar ai inteles intrebarea?
am intrebat clar DACA PE CARTE RUBRICA "INSTRAINAT CATRE …" E DEJA COMPLETATA, CE FAC?
asta era intrebarea, nu falsuri sau ce alte chestii intelegi…
Vad ca dai raspunsuri cat mai inutile la intrebari pe TPU si toata lumea se plange de tine.
Masina e pe numele meu, rubrica aia din carte scrie clar ca imi e instrainata MIE. Deci am toate actele in regula. Eu vreau sa ii vand lui masina ca apoi sa o inmatriculez ca ulterior sa fie asigurarea mai mica, cum de fel multi fac asta.
De ce să facă asta? În 90 de zile o mașină se poate vinde de n ori, înainte sa fie înmatriculată pe ultimul proprietar.
Ce poate să facă el, este să o vândă tatălui sau, cu alt contract de vânzare cumpărare, iar înscrisul de pe carte și talon cu "înstrăinat catre" devine null, deoarece are alt contract de vânzare cumpărare.
Nu pe cartea masinii scrie acest' instrainat catre' ci pe certificatul de inmatriculare!
Va tot plangeti ca platiti mult la RCA, fratilor ori aveti banuti sa intretineti o masina ori mergeti cu tramvaiul este atat de simplu.
La noi in tara este un vid legislativ si o lege idioata, daca te uiti cine este in comisiile din parlament care "creaza" legi intelegi pe loc de ce.
Sistemul trebuia sa fie ca in uk, fiecare sofer sa aiba propriul RCA, nu doar proprietarul masinii, ca daca o terta persoana ia masina imprumut si o boteste nu este de vina proprietarul masinii, ci cel care a condus, deci cel care se face vinovat sa raspunda cu propriul RCA nu cu RCA-ul proprietarului, si uite asa un vid legislativ care in anumite situatii il pun pe proprietar sa dea in judecata soferul, deci incompetenta parlamentarilor are repercursiuni in justitie incarcand cu mii de procese inutile judecata.Ne meritam soarta caci suntem romani si ne mandrim cu asta!
Cat despre ceea ce ai intrebat din cate stiu nu are nicio treaba acum, faceti actul de vanzare-cumparare tu si tatal tau, apoi vezi daca este nevoie sa preschimbi sau nu certificatul de inmatriculare; te poate lamuri asta orice persoana de la societati de acestea de acte auto, ca doar cred ca acolo veti face actele si nu de mana, desi se poate si de mana dar nu recomand.
Cand are relevanta sa fie aceasta mentiune cu "instrainat catre..." in certificat? cand vand masina unei terte persoane, unui neam prost care va lua toate camerele de rovinieta iar amenzile vor veni pe numele celui care este proprietar in acte...la tine nu va fi cazul.
Am inteles-o foarte bine si inca de prima data ti-am spus ce poti face, am repetat-o si acum, se pare ca tu nu mi-ai inteles raspunsurile, tu ai intrebat de stergere. Nu trebuie sa stergi nimic doar sa inscrii si tu instrainat catre si sa il treci pe tatal tau, dupa incheierea contractului de vanzare-cumparare dintre voi.
Adi1987 întreabă: