| gringogogo a întrebat:

Salut!
Pot sa aflu daca m-a reclamat cineva pentru ceva in mod civilizat?
Nu intreb fiindca am facut neaparat ceva dar asta e politica unde stau eu, sunt niste vecini "suspiciosi" care ar deranja special ca sa aiba motiv sa reclame (e un nou mod de a da tepe imobiliare, cu mafia azilelor si acoperiti cu lege cu tot). Nu e cazul sa ma duc sa intreb la Politie, nu fac decat sa ajung sa fiu luat la misto si sa ma fac de ras si dupa aceea raman dovezi tot impotriva mea (in sensul "campaniei" agresive despre care spuneam).
Nu este prima data cand imi primesc reclamatii, problema e ca nu s-a vrut sa fiu lasat sa ma apar ca apoi sa nu fac plangere pentru denunt calomnios. Fiindca asta s-a vrut de la mine, sa figurez in mod oficial cu chestii calomnioase.
Eu la locuinta mea oricum nu renunt.
In cel mai rau caz, pot sa dau un sfat si altora cand sunt "stransi cu usa", casa nu se vinde niciodata, poti sa ajungi doar sa zici ca vrei sa o vinzi, sa crezi ca nu o ia nimeni si sa te trezesti ca s-au facut acte de vanzare fara stirea ta, sa te mai oblige sa stai si in azilul nu stiu cui, ca e firma vreunui politist si sa spuna ca plateste din banii tai, bani fictivi care ar fi trebuit sa-i iei pe casa dar de fapt se vrea luata casa pe degeaba si intretinerea unei firme de lumea a 7a din ajutoare sociale care nu era cazul sa existe.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti afla doar daca esti chemat la politie sau vine politia la tine.
Daca nu esti intr-una din cele 2 situatii inseamna ca n-ai fost reclamat.

| doctorandus a răspuns:

Tehnic, poti fi pus sub tutela, dar asta e o procedura juridica grea. De obicei se baga doar oameni care sunt rude cu tine.

| gringogogo explică (pentru doctorandus):

Asa este, de la rude "mi-am luat-o" mereu, ele au dat curs si altora la astfel de comportamente.
Dupa toate cele intamplate e logic ca vor ceva de la mine si ar fi in stare de orice ca sa imi ia ce e al meu.
Daca au facut demersuri pentru tutela (si asta inseamna ca de la Politie n-am ce sa aflu, iar cei de la tutela trec peste vointa individului pe considerentul ca se fac acte din care sa reiasa ca nu il duce mintea nici macar la ce acte se fac) ce demersuri pot sa fac sa le anulez? Ma gandesc totusi ca daca ma prezint unde trebuie si le arat ca nu sunt ultimul handicapat sau macar imi exprim vointa si fac dovezi ca nu sunt de acord o lasa mai moale cu astfel de demersuri.
Stiu ca vechea lege a tutelei a fost abrogata in sensul ca nu mai au voie sa intituie tutela daca individul nu vrea, poate fi chiar si cu dizabilitati.
O alta intrebare: ca sa dovedesc ca sunt persecutat in tara mea (raportandu-ma la situatia de fata), pe criterii de discriminare, care mai sunt si nefondate, de ce dovezi ar trebui sa fac rost ca sa cer azil politic in alta tara?

| gringogogo explică:

Daca nu locuiesc la domiciliul din buletin pot sa aflu oficial daca sunt reclamat in conditiile in care e posibil sa nu imi primesc citatiile?
E mai rau sa las pe altii sa vorbeasca in locul meu din moment ce sunt reclamat, pot fi in stare sa ma calomnieze ca nu pot sa merg la Politie sau ca nu sunt in stare sa raspund. Si asa ajung sa figurez in mod oficial conform calomniilor respective.
Nu as vrea sa merg sa intreb degeaba, mai ales ca am ajuns deja sa fiu defaimat.
Despre alte treburi mai urate cum as putea sa aflu? De exemplu daca mi-au cerut dosar de tutela, de pensie pentru nebuni sau alte mizerii?

| doctorandus a răspuns (pentru gringogogo):

Azil politic pentru romani e treaba grea. Dupa ce Romania a intrat in UE mai reuseste intr-un caz la milion si doar daca Amnesty International, Helsinki Watch, etc. au scris despre tine.