Poti sa actionezi firma in judecata si sa soliciti reintegrarea in munca si despagubiri. Conform Codului muncii aveai dreptul la zile libere platite pentru decesul unui membru de familie, citez:
"ART.152.(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern."
Si seful nu te putea da afara fara a efectua o cercetarea prealabila si a emite o decizie disciplinara.
Tu prezinta-te la lucru, la sediul firmei. Te poti adresa si sefului ierarhic superior sau patronului firmei.
Da ai dreptate luni ma duc sa vorbesc cu patronul sa vedem daca dau de el, eu am toate actele inclusiv certificatul de deces al bunici, am chitanta de la biserica facuta pe numele meu ca sa pot scoate doar eu ajutorul de inmormantare practic am actele necesare pentru un demers in judecata.Cam asa ma gandeam si eu sa al chem in istanta.