Intra in viguare din 01.01. 2013
16 ani împliniţi pentru categoriile AM, A1 şi B1;
18 ani împliniţi pentru categoriile A2, B, BE, C1, C1E şi Tr;
20 ani împliniţi şi o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria de permis A2, sau cel puţin 24 de ani, pentru motocicletele din categoria A;
21 de ani pentru categoriile C, CE, D1 şi D1E, precum şi pentru triciclurile cu motor cu puterea de peste 15kW;
24 de ani pentru categoriile D, DE, Tb şi Tv.
Da. S-a aprobat si un var de al meu conduce la 17 ani cu masina. Vezi si tu... Funda?
Nu s-a aprobat.
Conform Legii nr.203/2012, cu intrarea in vigoare pe 19.01. 2013, citez:
" (4) Vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
a) 16 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule AM, A1 şi B1;
b) 18 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E şi Tr;
c)20 de ani împliniţi, dacă persoana are o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani împliniţi, pentru motocicletele din categoria A;
d) 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 şi D1E, precum şi pentru triciclurile cu motor din categoria A;
e) 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb şi Tv."
Nu s-a aprobat nimic. Poate conduce pe ogor, ca pe drumurile publice n-are voie
Ok mersi pentru raspunsuri..eu in mai fac 18 da eram curios daca pot intra de acum...
Nu s-a aprobat pe moment! Poate se va dezbate de noul parlament care se va forma după alegerile din 9 decembrie.mai aşteaptă 1 an că n-o fi foc!
Hai sa iti dau o veste buna si sigura. De pe data de 19.01. 2013 se supune la vot aceasta lege, ca de la 16 ani sa ai voie sa dai de permis categoriile A(si subcategoriile) B, BE1 si C1, C1E1. Dar noua lege care va intra in dezbatere presupune si 22 de ani pentru categoriile C si CE. Pana atunci apucate de invatat! Uite o metoda foarte usoara prin care poti invata. http://e-drpciv.ro/141044/;)
Buna!
Din cate stiu, la fiecare tara sunt diferite legi pentru varsta minima de a conduce.In Romania nu cred ca s-a aprobat inca.
O seara buna!
myhaella_2045 întreabă:
DeepLooking întreabă:
anonim_4396 întreabă: