| DenisIonut01 a întrebat:

:-s am primit preaviz de exmatriculare de la liceu sunt clasa a-11-a si dupa cum scrie am 36 absente nemotivate, am lipsit 1 saptamana caci am fost racit am fost la doctorita pentru tratament si a spus sa ma prezint in data de ora de la control si primesc si motivare eu insa am uitat sa ma prezint daca ma duc la doctorita poate sa imi faca o motivare pe acea saptamana se mai ia in calcul daca o duc? si ce se va intampla daca nu o duc? e prima data cand a venit acasa asa ceva

p. s am gasit aici dupa cum scrie pe bilet articolul 125 din legea invatamantului http://legeaz.net/legea-educatiei-nationale-1-2011/art-1 25

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Articolul indicat de tine nu are absolut nici o legatura cu situatia ta. Trebuie sa mergi la doctorita respectiva si sa-ti dea motivare, astfel esti pe buza prapastiei, urmatoarea sanctiune fiind exmatricularea.
Sanctiunea primita este conform Regulamentului de organizare si functionare a unitatilor din invatamantul preuniversitar, aprobat prin Ordinul MEN nr. 4925/2005, citez:
ART.125.(1) Preavizul de exmatriculare se întocmeşte în scris de diriginte şi director, pentru elevii care absenteazã nejustificat 20 de ore la diferite discipline de studiu sau 15% din totalul orelor de la o singurã disciplinã/un singur modul, cumulate pe un an şcolar, şi se înmâneazã sub semnãturã pãrintelui/tutorelui legal sau elevului, dacã acesta a împlinit 18 ani.
(2) Sancţiunea se aplicã elevilor din sistemul de învãţãmânt liceal, postliceal şi profesional, cu excepţia elevilor din învãţãmântul obligatoriu.
(3) Sancţiunea se consemneazã în registrul de evidenţã a elevilor şi în catalogul clasei şi se menţioneazã în raportul consiliului clasei la sfârşit de semestru sau de an şcolar.
(4) Sancţiunea este însoţitã de scãderea notei la purtare."
Fii atent ce faci si nu mai absenta nemotivat. Numai bine!

3 răspunsuri:
| IuliaChiuian a răspuns:

Pai mergi si du scutirea pentru ca daca ai asa ceva nu au cum sa te exmatriculeze. asta inseamna ca toate ar trebui motivate si este vina dirigintelui/ei.

| ThatGirl19 a răspuns:

Eu cred ca da laughingDu-te la doctorita cat mai repede posibil si cere-i motivare daca nu vrea explica-i situatia (exmatriculat) si apoi du-te la scoala urgentx-(...Da motivare si incearca sa-ti rezolvi problemelelaughingBafta :* Fundita?

| csintalan a răspuns (pentru ThatGirl19):

La multi ani! Absentele se motiveaza in cel mult 5 (cinci ) zile, atentie mare ca nu e de joaca ulterior dipa mai multe saptamani nu se mai pot motiva nici cu motivare. Expertul TPU are mare dreptate.