| ibaal a întrebat:

Sa ma lamureasca cineva! Un chirias,el nu are procura,dar, are contract de inchiriere...la adunarile asociatiei se opune la orice trebuie facut in bloc. Are acest drept?
Adica,wtf. Nu e proprietar! Noi vrem, el nu...din cauza lui nu se poate face nimic. E ok asa?!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se pare ca niciunul din asociatia de proprietari nu a studiat sau macar citit L.196/2018 privind asociatiile de proprietari.
Conform acesteia, citez:
"ART. 27.Toţi proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au dreptul să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a asociaţiei de proprietari, să îşi înscrie candidatura, să candideze, să aleagă şi să fie aleşi în structura organizatorică a asociaţiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana în cauză trebuie sa aibă capacitate deplină de exerciţiu."
Asa fiind regula chiriasul nu are dreptul sa participe si nu trebuie primit in adunarile generale. Exceptie este doar in cazul ca prezinta o procura generala din partea proprietarului prin care acesta il imputerniceste sa participe si sa voteze in numele lui.

9 răspunsuri:
| Iote a răspuns:

Nu. Doar proprietarul poate decide. De ce nu luati legatura cu proprietarul?
Si apoi, majoritatea decide. Nu e nevoie de unanimitate. Asta, vorbind de traiul in bloc.

| Simpatic a răspuns:

Nu e ok, la aceste adunari ar trebui sa participe proprietarul si nu chiriasul, deci data viitoare nu-l mai primiti.
De aceea se si numesc asociatii de proprietari

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu are niciun drept deoarece el nu este proprietar, trebuie administratia blocului sa nu il mai cheme si pe el la sedinte sau daca vine, el nu are ce comenta ne fiind proprietar,.

| ibaal explică (pentru Iote):

Proprietarul e un dobitoc si il lasa sa faca ce vrea. Asta e in chirie de vreo 10 ani in bloc si proprietarului nu ii pasa. Cica atat timp cat plateste apa si curentu'...

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Atentie! Este asociatie de proprietari nu asociatie de locatari. Deci numai proprietarii pot participa. Altfel, un chiriaș nu are putere de decizie sau drept de vot, decât dacă este mandatat de către proprietar, nu poate contesta deciziile asociației, nu poate solicita documentele acesteia. Toate aceste drepturi aparțin proprietarului.

| Iote a răspuns (pentru ibaal):

Vezi ce scrie @Ioandelasal? Chiar daca vine la sedinte, nu mai tineti cont de parerea lui. Este unul, voi ceilalti decideti,

| ibaal explică (pentru Iote):

E nebun, adica, nebun cu acte. Si vecinilor mei le e frica de el. Plm, numai eu sunt impotriva lui. Asta face plageri pe la politie, ne cara pe la tribunal ca ii facem nu stiu ce rahat. Am cumparat anul' asta, nu prea am stat pana acum 2 luni,am renovat,etc si pur si simplu nu am stat. Acum fiind aici,am vazut pe la bloc, una, alta. Am vorbit cu administratorul si nimic.
Zic,"bă, de ce e jegu' ala pe acolo, pe acolo?!"
Cica, pentru ca idiotu' asta nu vrea sa plateasca 2 lei pentru curatenie.Astia parca sunt tampiti pentru ca le e frica de el.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru ibaal):

Inseamna ca si administratorul este slab. Daca 50%+1 platesc el este obligat sa se supuna. Daca nu plateste, administratorul se poate indrepta impotriva proprietarului cu proces si executor judecatoresc, dupa 3 luni de zile. Apoi proprietarul se va simti obligat sa-l dea afara din locuinta. In felul asta il rezolvati pe nebun.

| Iote a răspuns (pentru ibaal):

Si administratorul e mamaliga. Se face curat si se baga cheltuielile in lista de plata a intretinerii. Adevarat, unele Asociatii strang banii dinainte. Dar intr-un fel tot trebuie facut. Daca nu plateste, Asociatia poate sa il cheme in judecata pe proprietar.
Cai sunt, numai sa vrea administratorul, presedintele de asociatie.