Nu sunt sigur, dar cred ca mergi unde iti spune acolo si faci o contestatie. Nu are cum sa iti dea o amenda fara ca tu sa semnezi procesul verbal, mai ales cand e vorba de injurii. A auzit politistul de la intersectia vecina cum injurai tu si ce sa vezi, stia si cum te cheama? Mai da-i si dracu de gabori jegosi, pe fata te fura mai nou. Sigur scapi de amenda aia, e pur si simplu idioata toata faza, aia cred ca restul suntem toti tampiti.
Ideea e ca nu am înjurat, ne-am legitimat cum ne-au cerut... Nici nu am incercat macar să o dau în glume cu ei sau ceva, doar am făcut ce mi-a cerut, ne-au urat o seară bună si am plecat.
Daca nu esti vinovat poti face plangere contraventionala la judecatorie si sa soliciti anularea procesului-verbal de contraventie. Vei arata ca nu ai injurat si ca nu este adevarat ce-au mai scris in procesul-verbal si vei indica drept martori persoanele cu care ai fost. Plangerea trebuie facuta in maximum 15 zile de la data primirii procesului-verbal.
Din moment ce nu esti vinovat, poti depune o plangere, sa te ajute un judecator/avocat.
Stiu, am inteles asta, ma refeream la ipoteza lor, nu prea vad cum poti sa dai o amenda pe asa ceva unei persoane care "nu e la fata locului". Din auzite sau cum?
Bro, au boala pe tine, "prietenii" tai sunt materialisti si vor ca tu sa te simti prost. Daca ei te-au facut sa primesti amenda fa-le la fel. Ti-au pus amenda pentru facaturi.
Si pe langa aia 200 de lei amenda, mai platesc si avocatul... Am fost la politie mi-a zis sa merg sa platesc amenda la primarie si dupa sa merg la judecatorie sa fac contestatie... O data ce am platit amenda, ma gandesc ca se incheie treaba.