Poti sa-i faci plangere penala pentru abuz de incredere, conform Codului penal, citez:
"ART. 238. Abuzul de încredere
(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Fa plangerea cat mai repede, de altfel aceasta trebuia facuta in maximum 3 luni de la data cand trebuia sa-ti restituie.
Prezinti toate probele pe care le ai si sa speri ca politia va da urmare plangerii tale in timp cat mai scurt.
Inainte de a face plangere este bine sa incerci restituirea de bunavoie, dandu-i un termen scurt de maximum 5 zile, spunandu-i expres ca daca nu le restituie o sa-i faci plangere penala pentru infractiunea indicata.
Ideea e ca au trecut deja 3 luni, nu stiu daca ma va ajuta scuza la politie ca eu am avut sperante sa mi le dea spunand ca o sa mi le dea a doua zi sau in weekend,
Si nu o sa-l mai avertizez atat timp cat ultima data cand l-am chiar voiam sa-i spun de chestia asta ca o sa ii fac o plangere si el mi-a dat pe ocupat
In acest caz este bine sa le soliciti printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire, cele 3 luni se vor socoti de la data scrisorii. Sa pastrezi si tu un exemplar al scrisorii si recipisa de la posta.
L-am sunat pe om chiar acum de 3 ori, la primul apel nu mi-a raspuns, iar acum l-am sunat de doua ori una dupa alta si mi-a inchis cum intra apelul.
Trimite-i un mesaj in care ii spui ca ai inregistrat ultimele convorbiri si ca daca timp de... nu-ti aduce castile ii faci reclamatie la politie.
Daca nici asa nu ti le aduce faci plangere la politie pentru inselaciune.
Cea mai sustinuta somatie ar fi cea facuta printr-un executor judecatoresc. El sa-ti plateasca si cheltuielile de executare.
anonim_4396 întreabă:
efspactsy întreabă: