| Robotzzzi a întrebat:

Salut.Tatal meu este un alcolist.Peste cateva luni inplinesc varsta de 19 ani si ma tot ameninta ca ma scoate afara din casa, ca ma poate scoate fara semnatura lui mami (ea a semnat pentru buletin si e de acord sa ma tina si creasca incontinuare).Ma poate scoate afara din casa fara acordul lui mami etc?

15 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa mergi la un avocat sa iti explice mai bine ceea ce ar trebui sa faci in schimb daca acordul mamei tale (care te-a nascut) este nu, inseamna ca sansele minime sa te scoata din casa sunt nule. Sper ca te-am putut ajuta.

| Nueimportant a răspuns:

Eu stiu ca legea e in felul urmator: din moment ce in buletin domiciliul tau este in ACEA casa, nu te poate scoate din casa pana nu iti expira buletinul, mai ales daca, casa este pe numele ambilor parinti.

| AntoniSoulesOne a răspuns:

Nu te poate scoate afara din casa fara acordul mamei tale.

| OnuOnulică a răspuns:

Nu, fără acordul mamei tale nu poate să te scoată, dar decât să trăiești în scandal și în neliniște mai bine o iei pe mama ta și vă mutați. Iar dacă tatăul tău ține la voi o să vă întoarcă înapoi acasă.

| Robotzzzi explică:

Am fost la avocat si sa-l interneze la dezalcolizare trebuie sa platesc 12 milioane care bani astea nu i am. Mama mea este plecata de cateva zile din tara si traiesc doar eu cu el si mieste foarte greu...

| WaterDrop a răspuns:

Nu te poate scoate afara din casa daca el este in exteriorul ei.Inchide`o si lasa`l acolo pana se trezeste din alcool.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In cazul expus de tine poti solicita un ordin de protectie, conform legii pentru combaterea violenţei în familie, nr.217/2003, republicată în 2014, citez:
"ART.23.(1) Persoana a cãrei viaţã, integritate fizicã sau psihicã ori libertate este pusã în pericol printr-un act de violenţã din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlãturãrii stãrii de pericol, sã emitã un ordin de protecţie, prin care sã se dispunã, cu caracter provizoriu, una ori mai multe dintre urmãtoarele mãsuri - obligaţii sau interdicţii:
a) evacuarea temporarã a agresorului din locuinţa familiei, indiferent dacã acesta este titularul dreptului de proprietate;
b) reintegrarea victimei şi, dupã caz, a copiilor, în locuinţa familiei;
c) limitarea dreptului de folosinţã al agresorului numai asupra unei pãrţi a locuinţei comune atunci când aceasta poate fi astfel partajatã încât agresorul sã nu vinã în contact cu victima;
d) obligarea agresorului la pãstrarea unei distanţe minime determinate faţã de victimã, faţã de copiii acesteia sau faţã de alte rude ale acesteia ori faţã de reşedinţa, locul de muncã sau unitatea de învãţãmânt a persoanei protejate;
e) interdicţia pentru agresor de a se deplasa în anumite localitãţi sau zone determinate pe care persoana protejatã le frecventeazã ori le viziteazã periodic;
f) interzicerea oricãrui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţã sau în orice alt mod, cu victima;
g) obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute;
h) încredinţarea copiilor minori sau stabilirea reşedinţei acestora.
(2) Prin aceeaşi hotãrâre, instanţa poate dispune şi suportarea de cãtre agresor a chiriei şi/sau a întreţinerii pentru locuinţa temporarã unde victima, copiii minori sau alţi membri de familie locuiesc ori urmeazã sã locuiascã din cauza imposibilitãţii de a rãmâne în locuinţa familialã.
(3) Pe lângã oricare dintre mãsurile dispuse potrivit alin. (1), instanţa poate dispune şi obligarea agresorului de a urma consiliere psihologicã, psihoterapie sau poate recomanda luarea unor mãsuri de control, efectuarea unui tratament ori a unor forme de îngrijire, în special în scopul dezintoxicãrii.
ART.24. (1) Durata mãsurilor dispuse prin ordinul de protecţie se stabileşte de judecãtor, fãrã a putea depãşi 6 luni de la data emiterii ordinului.
(2) Dacã hotãrârea nu cuprinde nicio menţiune privind durata mãsurilor dispuse, acestea vor produce efecte pentru o perioadã de 6 luni de la data emiterii ordinului.
ART.25. (1) Cererea pentru emiterea ordinului de protecţie este de competenţa judecãtoriei de pe raza teritorialã în care îşi are domiciliul sau reşedinţa victima.
(2) Cererea pentru emiterea ordinului poate fi introdusã de victimã personal sau prin reprezentant legal.
(3) Cererea poate fi introdusã în numele victimei şi de:
a) procuror;
b) reprezentantul autoritãţii sau structurii competente, la nivelul unitãţii administrativ-teritoriale, cu atribuţii în materia protecţiei victimelor violenţei în familie;
c) reprezentantul oricãruia dintre furnizorii de servicii sociale în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie, acreditaţi conform legii, cu acordul victimei.
ART.26.(1) Cererea privind emiterea ordinului de protecţie se întocmeşte potrivit formularului de cerere prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta lege.
(2) Cererea este scutitã de taxa judiciarã de timbru.
ART.27.(1) Cererile se judecã de urgenţã, în camera de consiliu, participarea procurorului fiind obligatorie.
(2) Citarea pãrţilor se face potrivit regulilor privind citarea în cauze urgente.
(3) La cerere, persoanei care solicitã ordinul de protecţie i se poate acorda asistenţã sau reprezentare prin avocat.
(4) Asistenţa juridicã a persoanei împotriva cãreia se solicitã ordinul de protecţie este obligatorie.
(5) În caz de urgenţã deosebitã, instanţa poate emite ordinul de protecţie chiar în aceeaşi zi, pronunţându-se pe baza cererii şi a actelor depuse, fãrã concluziile pãrţilor.
(6) Procurorul are obligaţia de a informa persoana care solicitã ordinul de protecţie asupra prevederilor legale privind protecţia victimelor infracţiunii.
(7) Judecata se face de urgenţã şi cu precãdere, nefiind admisibile probe a cãror administrare necesitã timp îndelungat.
(8) Pronunţarea se poate amâna cu cel mult 24 de ore, iar motivarea ordinului se face în cel mult 48 de ore de la pronunţare."

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un borat tact-tu. Lasa-l sa bea. Bea de tampit ce este. Daca continua va da coltul. Si tata a baut pana si-a scos ficatul pe fund. Daca intelegi ce vreau sa spun... Consumul de alcool in exces afecteaza si ficatul. Bei ca boul si dai in ciroza hepatica. Asta poate fi umeda sau uscata. Daca e umeda te umfli ca balonul si trebuie sa iei medicamente sa iti scoata apa din tine. Daca este uscata arati precum paiul si pui pietre in buzunar ca sa nu te zboare vantul. Tata a baut pana s-a umflat ca balonul si s-a ales cu ciroza hepatica ultima faza. Asa si tatal tau. In vreo 2-3 ani poate te saluta de dincolo. Alcoolici asa sfarsesc.

| Radu284 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Dar asta se aplica numai daca tatal este un agresor, nu? Adica, violente, etc. Si trebuie si probate aceste acuzatii.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Radu284):

Se aplica si pentru violente psihice, nu numai fizice.
Si totul trebuie sa fie probat.

| Robotzzzi explică (pentru Ioandelasal):

Am fost si am vorbit cu avocat.Imi trebuie bani si bani astea nu i-am de aia mama mea a plecat din tara.Si plus de asta are amenzi la greu si plangeri dar degeaba. Face doar scandal si amenintari! Politia zice ca sa divortam asta e singura solutie.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Robotzzzi):

Obtinerea ordinului de protectie este scutita de taxa judiciara de timbru si n-ai neaparata nevoie de avocat.
Daca vrei avocat poti solicita ajutor public judiciar, in conformitate cu OUG 51/2008.

| Radu284 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Pai deci daca eu ii zic copilului meu ceva de genul: "Da-te ba in ***", si el reuseste sa probeze asta, ma poate da afara din casa mea?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Radu284):

Numai pentru atata nu te da fara din casa, sunt multe masuri care pot fi luate.

| emilrodrigo a răspuns (pentru Robotzzzi):

Salut. imi poti lasa pe privat adresa de mail, daca vrei sa comunici cu mine (dannyel86). Nu iti pot trimite mesaje. Verifica in contul tau lista cu utilizatori ignorati! Vorbim pe mail, daca imi spui o adresa!