| 10Bubico a întrebat:

Acum 3 saptamani i-am spart colegului meu la scoala telefonul care era crapat intr-un colt.Eu l-am luat sa il fac si i-am zis si eu si profesorii sa puna si el o parte din bani ca si el l-a avut spart intr-un colt si din cauza asta sa extins crapatura pe tot ecranul dar el nu a vrut si l-am facut eu singur.La Craiova nu s-a putut face si l-am trimis la Bucuresti si oamenii de acolo l-au facut iar acum dupa o saptamana dupa ce s-a jucat intruna pe el, el vine la mine si imi spune ca nu e telefonul lui ca nu i se potrivesc seriile si eu i-am spus ca nu stiu ce i-au facut oamenii care l-au facut ca nu am stat dupa ei ca eu l-am trimis la Bucuresti nu m-am dus eu cu el.Ce credeti ma poate da injudecata si sa ma duca la politie? Imi poate face ceva?

Răspuns Câştigător
| Constantin_Roibu_1994_T7BK a răspuns:

Salut! Cel mai simplu raspuns este sa suni la acel service sa iti trimita p o adresa de email o copie a fisei tehnice de exemplu eu am trimis un telefon in garantie si s-a facut upgrade de soft si s-a schimbat placa in acel moment am primit un alt IMEI adica acea serie, daca tu ai acte cu care dovedesti ca ai trimis tel la service se poate duce el si la haga ce isa intamplat telefonuli in service nu este problema ta. Instanta sau politia va retine in favoarea ta ca ai acceptat sa suporti costirile totale reparatie plus transport si ca pe langa cauzele provocate telefonuli din vina ta ai acceptat sa repri si defectiunile create de el. Daca doresti informatii suplimentare trimite-mi un e-mail la adresa roibuconstantin24@gmail.com
Iti voi oferi informatii juridice adica ce trebuie sa faci in caz ca ajungi la politie ori Instanta de Judecata.
Cu Drag
Roibu Constantin!

20 răspunsuri:
| AℓexIøиυŧ a răspuns:

Eu nu cred ca o bucata de sticla poate duce la politie. Probabil doreste sa-i iei alt telefon daca spune ca nu i se potrivesc seriile. Daca nu era telefonul lui il recunostea din prima. Daca nu era telefonul sau vedea din prima nu dupa o saptamana. Nu e un motiv pentru a te duce la politie doarece ai fost binovoitor si i-ai reparat telefonul.

| Manescu_Darius_1994 a răspuns:

Simplu : acel "specimen" esuat, nu cred ca poate, daca zici ca avea crapatura si sa extins, e si vina lui deci...doar o amenda|avertizare happy

| Flavius1998 a răspuns:

Nu are ce sa-ti faca daca tu i-ai explica ce s-a intamplat, daca vezi ca nu intelege de buna voie, i-ai telefonul spargel in capul lui, un sut intre craci si se rezolvahee hee

| 10Bubico explică (pentru AℓexIøиυŧ):

I-am explicat ca nu stiu eu ce i-au facut oamenii care l-au reparat ca nu am stat dupa ei si el mi-a zis ca a fost maica-sa cu el la Craiova si aia i-au zis ca nu se potrivesc seriile si el mi-a zis ca nu e telefonul lui si eu i-am zis ca nu stiu ce au facut cei care l-au reparat.Ce poate sa imi faca? Poate sa ma de-a injudecata?

| AℓexIøиυŧ a răspuns (pentru 10Bubico):

Cum sa te dea in judecata pentru un telefon? Dar ce s-a spart mai exact sticla sau displayul?

Sticla ca era crapata intr-un colt si din cauza vibratiilor sa extins crapatura.

| 10Bubico explică (pentru Constantin_Roibu_1994_T7BK):

Stiti eu nu locuiesc in Bucuresti si am un var care e la facultate acolo si i-am trimis banii prin banca(ii i-am bagat pe card)si am chitanta aceea ca i-am trimis banii.

Credeti ca ma poate ajuta cu ceva acesta chitanta?

| Constantin_Roibu_1994_T7BK a răspuns (pentru 10Bubico):

Salut! Te rog vrumos am 20 de ani hai sa ne permitem intre noi adica vreau sa ma numesti ori Roibu ori tu fara dumneavoastra te rog mersi. Da daca tu ai chitanta ca ai trimis banii prin banca varului tau si daca el aduce o chitanta ca a reparat telefonul adica si daca el are o chitanta pe care scrie numel de Service unde a fost reparat telefonul, si pe chitanta se vede si pretul. Nu stiu daca iti va fi de ajutor chitanta ca iai trimis banii varului tau tu trebuie sa dovedesti ca ai platit reparatia telefonului. Asa politia va crede ca pur si simplu iai trimis banii dar nu se cunoaste scopul banilor uite ce te poate ajuta daca varul tau are o chitanta un bon fiscal cu care poate face dovada ca a platit reparatia nu ai de ce sa iti faci griji.
Exemplu cand Chitanta nu va fi luata in Considerare: Chiar daca poti dovedi ca ai trimis bani varului tau, nu poti dovedi destinatia banilor tai daca varul tau nu are si el o chitanta de la service.
Daca ai intrebari suplimentare apeleaza +40756571276, e mail roibuconstantin24@gmail.com

Stii eu nu mai am bonul deoarece tatal sau a zis ca el nu da nici un ban ca telefonul copilului lui nu a fost spart dar era spart ca stia toata scoala plus profesorii ca telefonul era spart si daca tatal sau a zis ca el nu da nici un ban nu mi-a ai trebuit bonul pe mine m-a interesat sa ii mearga telefonul.Imi poate face ceva? big grin

| lBroken69 a răspuns:

Nu are ce să îţi facă. Probabil acum are ură pe tine.
Cred că el a vrut să profite de tine, să facă rost de un telefon nou.

| AℓexIøиυŧ a răspuns (pentru 10Bubico):

Sticla aia costa 10-20 lei, nu are de ce sa se ajunga la politie sau tribunal! Nu-ti face griji chiar daca te vad uce nu vei pati nimic, pentru o sticla nu iti face politia nimic.

Care 10-20 lei ca m-a costat 250 lei!laughing

| Constantin_Roibu_1994_T7BK a răspuns:

Stai lonistit nu iti face griji te poate da in judecata dar atat timp cat stie toata scoala si profesori si etc ca telefonul era deja spart politia sau instanta va aprecia faptul ca tu ai suportat costurile. Si chiar daca nu mai ai bonul trebuie doar sa stii cum se numeste sediul de service in conformitate cu Procedura Judiciara Instanta va emite o Adresa prin care va solicita celor de la service informatii despre starea in care a ajuns despre costurile reparatiei data receptionari si defectele tehnice. Sa zicem in cel mai rau caz poti fi acyzat de abuz de incredere daca sa zicem ca ai schimbat telefonul, infractiune care in general avand in vedere prejudiciu vei primi o amenda. Nu te panica

Si daca sa zicem ca am schimbat telefonul(pe al lui l-am facut), cine va castiga procesul eu sau el?

Pai atunci situatia se schi, ba si ai putea fi acuzat pentru furt ai oprit un bun ce nu iti apartine ai inlocuit produsul.Chiar daca ai dat un telefon byn care functioneaza la parametri normali si are aceleasi caracteristici Instanta va aprecia ca ai avut o atitudine nesinincera fata de pagubit si ca nu ai acoperit in totalitate prejudiciul creat. Poti fi acuzat de Abuz de incredere fapta care explica ca: L baza Convietuiri in Societate sta increderea pe care cetatenii o au fata unii de altii atunci cand persoanele au incredere una in cealalalta, iar abuzul de incredere se pendepseste in conformitate cu prevederile legale cat si alte legi aflate in vigoare pe teritoriul Romaniei dar si alte legi Internationale. Abuzul de incredere in functie de gravitatea faptei se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Si eu am patit-o i-am dat unui amic telefonul meu sa se uite la el si nu a vrut sa mi-l mai dea inapoi si din pacate pentru el a fost acuzat de abuz de Incredere si reimis la racoare 12 luni.
Ai mai avea o sansa pentru faptele care nu au consecinte grave Retragerea Plangeri parti vtamate, pagubit inlatura raspunderea penala daca partile se impaca.

Dar daca de exemplu:cineva sparge cuiva telefonul si nu se poate face si tatal copilului cu telefonul spart zice ca el vrea telefonul facut, si acel copil care i-a spart telefonul ii ia unul ca nu s-a putut face ce ii poate face tatal copilului cu telefonul spart?

Tatal poate pastra acel telefon ca proba in instanta sau la politie pentru a dovedi ca este spart sau ca nu se poate repara, poate merge cu el la un service sa obtina un cat prin care sa se constate ca este ireparabil.Si daca este ireparabil trebuie sai dai unul cu acelaleasi caracteristitici acelasi model, daca vrea un alt model tu acoperi suma telefonului spart iar diferenta o suporta el daca vrea sa isi ia unul nou. Daca i-ai dat un telefon acelasi model nu este problema problema se pune in momentul in care tu i-ai dat unul mai ieftin, sau alta marca care nu indeplineste functiile celui spart.

Salut! Dar daca eu ii cer colegului meu sa imi de-a telefonul sa ma duc si eu cu el sa vad cu ochii mei ca nu se potrivesc seriile si oamenii de acolo imi spun ca seriile se potrivesc.Ce pot sa ii fac pentru ca a mintit?

| baicanadrianapaula a răspuns (pentru Constantin_Roibu_1994_T7BK):

Ma poti ajuta si pe mine cu ceva tot asa similar am patit si eu