| Sp3ciaL0pS a întrebat:

Am 14 ani si vreau sa merg in turneu in Slovacia! este maine turneul la 6 dimineata si nu mai am timp sa fac procura, dar am citit pe sit-ul celor de la notariat http://notariat-tineretului.net/......trainatate ca politisti de frontiera pot face o exceptie daca minorul se deplaseaza pentru un tratament medical imposibil de realizat in Romania sau Studii sau concursuri oficiale! Dar antrenorul(care ne va insoti) a spus ca trebuie si procura.Si nu mai am timp sa fac procura.Nu merge doar cu buletinul?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ti-am citat prevederile legale, trebuie dovada competitiei si declaratia notariala a unui parinte, altfel nu vei fi lasat sa iesi din tara.
Trebuia sa stii, macar cu cateva zile inainte, ca urmeaza sa pleci si sa obtii actul necesar.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu, nu merge doar cu CI si pentru concursuri trebuie acordul unui parinte, conform L.248/2005, cu md. si compl. ulterioare, art.30, citez:
"(3)Prin derogare de la prevederile alin. (1) lit. b)-d), organele politiei de frontiera permit iesirea din Romania a minorilor insotiti, numai in urmatoarele situatii:
b)in cazul in care insotitorul face dovada ca minorul se deplaseaza pentru studii sau concursuri oficiale, prin prezentarea unor documente corespunzatoare, din care sa rezulte perioada si statul sau statele in care se vor desfasura aceste studii sau concursuri, chiar daca exista acordul doar al unuia dintre
parinti."

| Sp3ciaL0pS explică (pentru Ioandelasal):

Pai in Slovacia va fi o competitie oficiala unde vor participa mai multe echipe din toata Europa.Nustiu daca antrenorul va avea documente corespunzatoare sa arate ca se va desfasura o competitie.Stiu ca vom merge intr-un autobuz

| Sp3ciaL0pS explică (pentru Ioandelasal):

Asta e!