Procesul-verbal de contraventie este valabil.
Conform OG nr.2/2001, citez:
"ART.17.Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei sãvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnãturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata şi din oficiu."
S-a stabilit amenda la nivelul maxim, respectiv 20 puncte-amenda, dar nu are mare importanta daca o platesti in 48 ore lucratoare, vei plati numai jumatate din minimul prevazut (de 9 puncte-amenda, respectiv 1.125 lei), respectiv 562, 5 lei.
Interesant! Asteapta sa-ti raspunda ioandelasal. Se pricepe. Cred ca este chiar jurist de meserie. 2500 a fost amenda? Mi se pare mult.
Din cate vad pe PV nu a mentionat cate puncte de penalizare am si cate puncte de amenda a scris doar suma. E un viciu de procedura sau?
De ce sa fie viciu de procedura? Ti-a scris amenda asa ca stii cat trebuie sa platesti, daca nu platesti in 4 de ore.
Pesemne a uitat de punctele de penalizare si ar trebui sa fii bucuros, desi cred ca tot vor fi luate in calcul, sunt 6 puncte.