Nooormal legal nu e voie sa puna note pe teme/considere puncte in minus pe baza acesteia
Sigur ca e legal. Profesorul chiar trebuie sa iti ceara tema și sa o corecteze.
Tema este obligativitatea ta.
Nuuuuu, nu are voie sa puna note, sa te asculte si sa iti ceara teme
nuuuuu, e ilegal RAUUUUUU
Adică ți-a făcut media intre cele două note (tema incompletă și "ascultare"). Tre' să recunoști că a fost un domn că ți-a scăzut DOAR 2 pct
Când eram eu în școala/liceu, nici măcar nu ne trecea prin cap să comentăm vreo notă proastă dacă știam că nu ne-am făcut tema sau nu am învățat. Ne-o asumam și gata.
Acum văd că elevii (în special elevii slabi) au devenit brusc pasionați de niște "legi" și "drepturi" inexistente prin care vor să-și bage profesorii în închisoare de câte ori primesc note mici.
Am văzut multe comentariile de la oameni ce au terminat scoala acum sute de ani, intr-un mod ironic.
Cum am zis legal nu are voie sa considere tema un mijloc de notare sau scadere a punctelor. Ce este legal este: teste, lectia de zi. Dar da, cam profesorul face legea da nu strică sa iti ti opinia =)
Ai dat un răspuns al dracului de prostesc si nefolositor.
In primul rând, este total normal sa te folosești de orice lege si de orice regula scrisa poate chiar si nescrisa ca sa iti sustii cauza.
De aceea majoritatea de aici cand seful vă comentează ceva tot voi va puneți capul in pământ si le cereți scuze pentru acei 2000 lei/lună.
Asa sta si in cazul profesorilor ce au o doctrina comunista demnă de scârbă.
A da note mici unui elev nepregătit nu are absolut nici o legătură cu "doctrina comunistă". Este un drept (și chiar o obligație) al profesorului ORIUNDE în lumea asta. Ce rost ar avea existența unui sistem de notare dacă ar fi "ilegal" să dai note mici elevilor nepregătiți?
Apropos, asta cu "doctrina comunistă" este o altă expresie la modă în rândul tinerilor care habar nu au ce-i ăla "comunism" și îl echivalează în mod total eronat cu "orice nu-mi place mie".
Cât despre "superioritatea" pe care o afișezi față de "majoritatea de aici care pune capul în pământ pentru 2000 de lei pe lună", mi se pare cel puțin hilară venind din partea unui om care acum trei luni scria:
"Cum sa nu ma mai doara picioarele de stat mult in picioare? Am găsit ceva job 12 ore 7/7 zile si din alea 12 ore cel putin 11 le stau in picioare"
Așa că mai ușor cu lecțiile despre demnitate și apărarea drepturilor, când tu ești mai preș decât 99% dintre oamenii cu slujbe de aici.
Întrebarea e: de ce era incompleta tema? Nu ai stiut sau nu ai mai avut chef sa o faci?
Dacă nu o știai trebuia sa recunoști dinainte sa te ia la ascultare.
Da e normal ce a facut. Tema reprezinta o metoda de evaluare a cunostintelor acumulate. Dacă nu știi o parte din ea, înainte sa înceapă sa asculte, mergi la profesor și sesizează ce nu ai știut. Și tu la ascultare ai știut tot la perfecție?
Nu risca nimic. De riscat, risca doar profesorii care pun note în absenta elevului sau dau note pe indisciplina la ora.