| cosmin330 a întrebat:

Am o mica problema.Acum vreo 3-4 luni am primit o amenta in valoare de 200 de lei pentru deranjarea ordinii publice (nici nu am 18 ani). Saptamana viitoare ma voi inscrie la o scoala de soferi.intrebarea este daca trebuie sa platesc neaparat amenda? am inteles ca trebuie o foaie ceva de de politie si presupun ca trebuie sa platesc amenda ca sa mi-o dea, va rog mult sa ma lamuriti in caz ca stiti, ofer funda sad

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru scoala iti trebuie certificat de cazier judiciar si amenzile contraventionale nu se trec in cazierul judiciar, asa ca nu o sa figureze pe certificat.
Daca nu platesti amenda poti fi executat silit iar daca executarea este imposibila, din lipsa bunurilor mobile executabile, organul fiscal poate sesiza instanta de judecata pentru transformarea amenzii in ore de munca in folosul comunitatii, pana la 25 de ore pentru minorii peste 16 ani.
Si amenda se prescrie abia peste 5 ani, incepand cu 1.01. 2015.

3 răspunsuri:
| Heliodor a răspuns:

Cred ca este administrativa si poti sati scoti lejer cazierul. Si eu am avut o amenda pentru trecerea interzisa si nu m-a afectat cu nimic.

| cosmin330 explică (pentru Heliodor):

Am scos cazierul dar imi mai trebuie o foaie de la politie "chitanta taxe/impozite" si aici imi este frica

| Heliodor a răspuns (pentru cosmin330):

Mda... nu te pot ajuta