| RecKinul a întrebat:

Salut TPU. Am o nelãmurire despre legea pensiilor pentru veteranii de rãzboi. Pãrinții mei la 60 ani au auzit prin comunã cã vor primi indemnizație şi urmaşii veteranilor de rãzboi şi acum cautã actele lui bunicul nãscut prin 1912. Aveți idee despre ce lege este vorba? Eu nu ştiu pe unde sã mai caut ca sã le arãt.

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

"vor primi indemnizație şi urmaşii veteranilor de rãzboi".
Asta ar insemna ca, toata populatia tarii (si nu numai) ar primi aceea indemnizatie. laughing

| Catrice a răspuns:

Se schimbase acum câțiva ani legea unde erau declarați veterani de război doar urmașii de grad întâi parca și doi ai celor căzuți pe front.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu urmasii veteranilor ci urmasii celor ce au fost prizonieri.

| LittlePoppy a răspuns:

Cei care ti-au raspuns, stiu cat si tine. Nici eu nu stiu exact. Dar, e vorba de prima generatie dupa veterani (doar fii lor) si NUMAI pentru cei din Ardeal care au luptat in armata maghiara. Aici nu imi este clar. Stiu ca plateste Ungaria, nu Romania.

| LittlePoppy a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Pai si tata a fost prizonier. Dar noi nu primim nimic.
Stii conditii exact?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Drepturile veteranilor de razboi, a invalizilor de razboi si a vaduvelor de razboi sunt prevazute in L. nr. 44 din 1 iulie 1994,
privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, rep. in 2002, cu md. si compl. ulterioare.
N-am auzit de alta lege, care sa prevada drepturi si pentru alte persoane decat cele aratate in titlul legii.
Exista L. nr. 168 din 7 august 2020, pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român și acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat.
Aceasta lege se refera cadrele militare, poliţiştii, poliţiştii de penitenciare, soldaţii şi gradaţii profesionişti, rezerviştii voluntari şi personalul civil care participă la acţiuni militare, misiuni şi operaţii, în mod individual sau colectiv si nu are legatura cu veteranii de razboi.

| RecKinul explică:

Asta este legea care a fost modificatã în 2020. Modificãrile sunt scrise cu albastru şi fac referire şi la copii unor veterani sau persecutați politic
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/227338

| RecKinul explică (pentru GabiDumitrescu):

Am gãsit ceva interesant la legea asta 118/1990.
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/227338

| LittlePoppy a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Asta o stiu pe de rost. Nu de asta e vorba.

| LittlePoppy a răspuns (pentru RecKinul):

Multumesc. Aici e ceva. Pe baza acestor informatii am sa merg sa ma interesez la veterani.