| Emilullllllll a întrebat:

Salut TPU, am o nelamurire. Eram pe hol cu un prieten cand ne-a venit ideea de a ne prinde de maini, paraleli unul cu celalalt si a ne invarti in sensul acelor de ceasornic pana ametim. Eu i-am dat drumul, iar acesta s-a lovit cu cotul de perete, probabil luxandu-si cotul, nu stiu sigur. Ce pot păți?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Spune ce varsta ai si unde v-ati invartit si o sa-ti dau un raspuns concret.

| Emilullllllll explică (pentru Ioandelasal):

13, pe holul scolii

| Syzygy a răspuns:

Deja depinde de prietenul tau cum va reactiona, daca va spune ca e accidental pai el va fi certat si aia e, dar daca va zice ca tu esti implicata in accidentul respectiv, e posibil ca parintii lui sa-i telefoneze pe parintii tai si deja depinde de ei cum vor reactiona. Nu trebuie sa te temi de o eventuala exmatriculare, tot ce trebuie sa spui e ca evenimentul respectiv s-a produs din greseala si ca nu a fost nimic intentionat.

| Emilullllllll explică (pentru Syzygy):

"din greseala" nu prea functioneaza la noi in scoala in masura in care i am luxat mana.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Emilullllllll):

Daca i-ai luxat mana se poate lua impotriva ta o masura disciplinara de catre scoala, fiind minor sub 14 ani nu raspunzi penal si nici contraventional (nu poti fi amendat).

| Violleta2022 a răspuns:

Daca copilul face plangere la diriginte sau directorul scolii poti fi penalizat conform regulamentuui scolii: nota scazuta la purtare, chemai parintii la scoala samd.

Daca copilul acela a suferit un accident precum luxatie sau fractura, atunci situatia este grava, ca se lasa cu investigatie la Politie, cu plata facturii medicale, cu nota scazuta la purtare samd.