| Stefa0072004 a întrebat:

Salut TPU, am si eu o intrebare: din moment ce, cei mai multi il vor pe Calin Georgescu, asta nu baga Romania din nou in comunism? Intreb ca el deja vrea sa inchida magazile si alte chesti, nu vom ajunge ca seara sa nu mai avem voie sa stam cu becu aprins in case si sa fim verificati daca dormim sau nu? A si zis ca vrea sa inchida magazine, sa elimine fast-food-urile, snack-urile si altele. In felul asta nu intram in comunism? Si asta zic si unele canale de TV

34 răspunsuri:
| mODIN a răspuns:

Sunt 110% anti Georgescu... dar astea sunt efectiv doar vrajeli. Nu, nimic din ce ai zis tu nu se va intampla

| DeProfundis99 a răspuns:

Măi oameni buni, președintele nu poate să scadă inflația, să crească inflația, să-ți găsească ție job sau să reînființeze comunismul. Nu e un mini-dictator.

| Mindfulness a răspuns:

Cei din parlament dau legile astea nu un președinte, el doar aprobă, dezaprobă.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru DeProfundis99):

Dar cu un guvern ales pe sprinceana poate fi

| Stefa0072004 explică (pentru mODIN):

Din ce am inteles la Tv, oamenii zic ca el este Pro-rus

| DeProfundis99 a răspuns (pentru suntserios):

Depinde și ce facem la parlamentare, ce partide ies.
Nu credeam că voi zice asta în viața mea, dar parcă sper acum să iasă PSD-ul.

| kalasnicov22 a răspuns:

Nu te mai uita la Tv.
Astia mananca rahat in functie de cine plateste mai bine.

| Stefa0072004 explică (pentru DeProfundis99):

Nu zic de PSD, dar macar atunci era libertate, acum ca avem pro-rus in tara, o sa fie vai de noi

| mODIN a răspuns (pentru Stefa0072004):

De la "este Pro-rus" la "baga Romania din nou comunism" e drum lung, nu crezi?

Nu stiu daca ai inteles exact ce face presedintele. Si daca castiga in turul 2, nu-ti imagina ca face timp de 5 ani cum il taie pe el capul, ca devine seful tarii si nu-i mai sta nimeni in cale. Presedintele in Romania chiar are atributii destul de limitate.

| UnchiulRamiz a răspuns:

Da ce fără snack-uri mori? laughing Nu sunt necesare! 5-6 romani din 10 sunt obezi, fast food? consum și eu dar se poate și fără. Ceaușescu nu mai învie, fii fără de grijă. Se votează înainte, nu ca de mâine vrea el... gata

| Stefa0072004 explică (pentru UnchiulRamiz):

Eu am dat doar eu exemplu cu alea, nu am specificat ca consum eu snack-uri. Am vrut sa spun in sensul ca de la snack-uri, poate se duce si la alimente necesare.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Stii ca la noi a crescut TVA-ul pe bauturile care contin zahar (taxa pe zahar)?
In alte tari europene e interzisa vanzarea de bauturi carbogazoase la 2 L.
Acum judeca singur daca suntem in comunism.

| LisaJulie a răspuns:

Nu stiu ce sa zic despre el, dar e cam ciudat ca si-a facut campanie pe tiktok

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se pare ca nici tu, de altfel ca multi altii, nu stii ce atributii si drepturi are un presedinte al Romaniei.
Nu are nici o atributie si nici un drept sa faca ce spui tu si nici nu va exista o reintoarcere la statul totalitar existent inainte de 1989, ca stat comunist nu a fost nici macar in teorie.

| KovacsB a răspuns:

Daca inchide pacanelele il votez.
La fast-food am mancat o singura data si mi-a ajuns poate sa le inchida pe toate.

| KovacsB a răspuns:

Pe tanti Lenuta vrei sa o votam?

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru Stefa0072004):

Aa, chiar asa de departe nu are cum sa se ajungă.

| sabin89 a răspuns:

Eu votez cu coana Lasconi, că-i damă bunăhappy

| enigmatically a răspuns:

Cum? Presedintele nu este dictator, el este oarecum un manager al parlamentului care impune anumite ideologii, si acele canale de tv sunt platite, nu tot din presa este adevarat.

| Holiday a răspuns:

Singur nu poate, dar daca romanii sunt complet imbecili si il "asorteaza" cu un Parlament dominat de imbecilitati suveraniste, de tipul AUR, sau SOS, atunci chiar am deveni o tara de tot rahatul. In alta ordine de idei, mizeria de Georgescu e mai apropiat de nazism, decat de comunism.
Oricum, avand in vedere ca anomaliile de Georgescu si Simion au obtinut impreuna undeva la 37% din voturi, confirma studiile care arata ca 40% dintre romani sunt analfabeti functional. Altfel nu ai cum sa votezi asa ceva.

| KovacsB a răspuns (pentru sabin89):

Lenuta un fel de Kamala de Campulung.

| Holiday a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Ce legatura are valoarea TVA-ului, cu comunismul? Oricum, TVA-ul la bauturile care contin zahar nu "a crescut" ca 19%, ci doar s-a eliminat reducerea de TVA pentru tipul asta de produse, ceea ce e cu totul altceva.

| Holiday a răspuns (pentru DeProfundis99):

De fapt, presedintele poate sa aiba influenta asupra inflatiei si asupra locului tau de munca. Unele atributiuni ale lui, prost indeplinite, chiar si in Romania, care este o Republica Parlamentara, pot genera probleme economice. Iar problemele economice duc la inflatie, lipsa de locuri de munca, etc.

| Holiday a răspuns (pentru Stefa0072004):

De fapt, problema nu e ca avem un pro-rus in tara, ci ca avem un bax de mizerii de astea, plus vreo trei milioane de romani complet imbecili care i-ar putea vota.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Holiday):

Citeste intrebarea si ai sa gasesti "legatura"

Pai tocmai, intrebarea e despre comunism, iar tu bati campii cu TVA-ul.

Eu bat campii? Sau tu nu stii cum sa te bagi in seama?
S-a eliminat o reducere a TVA. Care e consecinta? Cresterea TVA.
Asocierea cu comunismul nu am facut-o eu, ci autorul intrebarii.

1. Ce legatura are cresterea de TVA cu comunismul?
2. Iti mai explic o data, nu e vorba de "crestere de TVA", ci de eliminarea reducerii la TVA, ceea ce e cu totul altceva. Chiar nu intelegi diferenta?!

Din textul intrebarii: "A si zis ca vrea sa inchida magazine, sa elimine fast-food-urile, snack-urile si altele. In felul asta nu intram in comunism?"
Bauturile care contin zahar, bauturile carbogazoase intra in categoria junk food.
Acum intelegi legatura?
Sa-ti desenez?

Si ce legatura are faptul ca imbecilul de Georgescu ar avea idei de tipul asta, cu elimnarea cotei reduse de TVA la bauturile care contin zahar?
Si nu, bauturile care contin zahar nu intra la categoria junk food. Termenul se refera strict la mancare, nu la bauturi.
Nu te mai chinui, am inteles, esti dus complet.

Deci comunismul se caracterizeaza prin cresterea TVA, iar Coca-Cola si cafeaua sunt junk food.laughing Nino, nino!