| Bernhard a întrebat:

Salut TPU, Aș dori personal să introduc un proces împotriva unui primar pentru abuz în serviciu conform Legii 0544/2001 la Tribunalul Constanța. Cum găsesc un avocat care se ocupă în principal și este specializat în acest domeniu, care să mă ajute să redactez un proces sau să reprezinte procesul în instanță în numele meu. Există studenți la facultatea din Constanța care ar fi disponibili pentru asta?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este vorba de nici un abuz in serviciu ci de necomunicarea informatiilor publice.
Cauta pe internet Baroul Constanta si acolo vezi avocatii si ce specializare au fiecare. De asemenea te poti interesa si direct la Barou.

| Anonimul151 a răspuns:

Eu aș zice să nu faci asta, dar e treaba ta. Sunt mulți primari, și alte persoane de genul, care fac abuzuri. Oamenii, ii dau în judecată, dar pierd procesul. Primarii, au pile la judecătorie și nu prea ai șanse sa câștigi procesul.

Pentru că primarul, se poate interesa, cine va fi judecătorul, îl amenința ca îl va da afara, și ii baga o suma de bani în buzunar. Și astfel tu pierzi procesul.

Normal ar fi sa nu se întâmple lucruri de genul. Dar suntem în România și e posibil orice.

| Bernhard explică (pentru Anonimul151):

Sunt neamț și problema mea este că nu mă pot exprima suficient în instanță pentru a explica situația pentru că nu am timp suficient. Procedura în fața instanței române diferă de instanțele germane deoarece, din experiența mea, judecătorii investesc puțin timp în studierea tuturor faptelor și, prin urmare, totul trebuie prezentat într-o formă condensată. Nu sunt avocat, dar știu ce înseamnă greșit. Așa că vreau să fac ceva în privința asta. Este greu de găsit un avocat care să se ridice împotriva primarilor corupți care au mare influență în instituții și în zonă. De aceea prefer un student care să mă ajute să formulez un proces în limba română de judecată pentru ca judecătorul să-și facă o imagine clară asupra situației. Cred că tinerii care vor să schimbe ceva pozitiv în țara lor sunt mai angajați decât un avocat care este interesat doar de onorariul lui. Am suficiente dovezi bune că sunt sigur că voi câștiga cazul. Singurul lucru care lipsește este formularea plângerii într-o formă obișnuită pentru instanțele din România.