Nu stai linisit ceea ce facea el era doar sa te caute in baza de date, sa te verifice, atata timp cat nu ti-a facut dosar penal sau ceva cu ce sa te instinteze ceea ce ai facut nu trebuie sa iti faci griji ca nu poate sa iti dea amenda asa ca vrea el si tu nu ai facut nimic...
Buna,poate un control de rutina sau o amenda ceva, reformuleaza ce ti-au spus, de ce nu i-ai intrebat? Eu ma gadesc ca era un control sau o amenda pentru altceva nu ti se iau datele, O zi faina!
Si de unde vrei sa stim noi? De ce nu i-ai intrebat, ai dreptul sa le ceri explicatii.
S-ar putea sa fi fost doar o actiune de verificare a valabilitatii actului de identitate.
Pur si simplu au inceput discutia prin,, Ce faceti mai, baieti?'', eu fiind in acel moment, cu un prieten. apoi a continuat cu: Aveti bulentinu' la voi?'', bineinteles, am spus nu, pentru ca nu il aveam. In timpu' asta, unu' din ei ne cerea numele, iar celalalt ne interoga cu intrebari, gen:,, unde stati, la ce liceu sunteti''...
Salut! Daca nu ai un raspuns cat de cat elocvent, nu mai posta aici. Poate aveam dreptul sa le cer explicatii, da' am fost luat,, ca din oala''. citeste ce-am raspus anterior.
Stai linistit ca nu au ce sa iti faca, precis va prins la un bar, sau ca fumati sau ceva de genu nu? Oricum nu are ce sa va faca, bine ca i-ai spus ca nu il ai ca era si mai rau...
Asta e si faza! Eu nu fumez, nu beau, nu eram nicaieri. Pur si simplu asteptam pe cineva in statie, la autobuz. Iar de aici, a inceput totu'. Acum nu stiu nici despre ce e vorba. As aprecia enorm daca as avea niste variante de raspuns, adica... unul din ei avea un fel de telefon, doar ca mai mare si tot tasta acolo pe el... la ce sa ma astept, la vreo amenda, ceva?
Stai linistit mai fac si treburi d'astea strict pentru a face dovada iesirii pe teren la data respectiva exces de zel
Sa stii ca mi s-a parut si mie la fel. adica, unu abera cu mine despre scoala iar celalalt ma verifica...
Si care-i raspunsul "elocvent" pentru tine?
Oricine iti raspunde poate sa faca doar ipoteze.
Din ce-ai explicat ulterior a fost doar o verificare a identitatii.
Salut din nou. Da, toti fac doar,, ipoteze'', dar doresc mai multe ipoteze si din ele, triez strict ce e posibil sa fie. In fine, eu nu am facut nimic, posibil sa fi fost doar o verificare.
Nu sunt politist dar lucrez cu ei zi de zi stiu toate tertipurile cum se spune "isi faceau planu" ei cand ajung de pe traseu trebuie sa faca o raportare si acolo trebuie sa scrie ce au facut ei in decursul plimbarilor printre blocuri dar sa stii ca toate in cep cu ni' s-a parut suspect! relax bafta!
Daca imi dai mai multe informati te pot ajuta.nu cred ca te-au oprit asa tam nesam.
Multumesc de funda! Si ma bucur ca am putut sa te ajut, Numai bine, O zi placuta!
Nu e nici o problema ca ti-au luat datele. Mie mi le-au luat de 4 ori fara sa fac nimic. Pur si simplu m-au oprit pe strada. De doua ori ma duceam la spital sa fac o vizita. O data veneam de la un eveniment imbracat elegant la costum si tot mi-au luat datele. Alta data mai aveam 50 de metri sa intru pe poarta facultatii si m-au oprit si mi-au luat datele, i-am intrebat de ce si mi-au raspuns: "De absenteism scolar ai auzit?" De parca facultatea este obligatorie! In fine, de fiecare data nu am avut buletinul la mine si m-au intrebat aceleasi chestii ca pe tine, ba inca erau nedumeritii, eu avand domiciliul intr-o localitate, nascut intr-un oras si locuiam in alt oras. Nu ti se intampla nimic, doar ca ei trebuie sa prezinte o fisa cu activitatea pe ziua respectiva deci trebuie sa aiba si ei cateva verificari, si te-au nimerit tocmai pe tine. Nu iti da nimeni nici o amenda, te-au oprit pentru verificare si atata tot. Nu te mai speria ca o faci degeaba. A treia oara pe mine m-au oprit jandarmii, era ora 12 noaptea cand veneam de la un eveniment si eram singur pe strada deci era inevitabil sa nu ma opreasca cand masina de jandarmi patruleaza nonstop prin oras si mai intra si printre blocuri, nu le scapa nimic. Nu ai ce face, suntem obligati sa ne prezentam datele atunci cand cei autorizati o fac, ca sa nu mai zic ca este obligatoriu sa avem buletinul la noi. Ei din lipsa de activitate opresc pe strada pentru identificare. Data viitoare le zic ca vreau sa merg si eu la sectie cu masina de jandarmi sa vad cum este dar mi-e cam frica sa nu ma altoiasca aia pentru obraznicie. Singura chestie nasoala este ca de acum figurezi in baza lor de data. Vor mentiona si ora la care te-au identificat (in cazul meu ora 12 noaptea cam conteaza) dar toate astea se iau in considerare atunci cand esti implicat intr-o infractiune deci atat timp cat stai in banca ta si nu incalci legea nu este nici o problema. Daca te vor mai opri, fi politicos si prezinta datele corect. Conteaza in metiunile pe care le scriu.
Se mai intampla daca cumva te aflai intr-o zona unde poate s-a comis o infractiune(furt/jaf/spargere/altercatie etc) Stai linistit. Am fost dus cu duba, dupa cum se spune, pana acasa doar ca am coborat dintr-un tren care venea dela Timisoara.