| Sachiroo a întrebat:

Salut, TPU! Credeți că un om de rând, poate ajunge:primar, președinte, milionar sau chiar miliardar, ori să obțină altă funcție importantă, ca om cinstit? Adică fără pile și relații.

36 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

laughing

| J0B0MAT a răspuns:

Nu.Doar cu pile, relații și cu bani se ocupă funcțiile în administrația publică. Milionarii și miliardarii, în general fură și comit ilegalități.

| Bogdan0783 a răspuns:

Nu.Din munca cinstita nu prea ajungi acolo

| Catrice a răspuns:

In politica avansează cei cu bani care își permit sa 'susțină' partidul și legal asa ceva mai rar

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru J0B0MAT):

Deci ce vrei tu sa spui:

- toți primarii din tara asta au pile și bani? Sunt câteva mii de sate cu primari aleși din comunitate. Crezi că sunt plini de bani?
- toți oamenii de afaceri de succes fura?

| johnnny123 a răspuns:

Da, evident că poate ajunge. Este greu, dar nu este imposibil.

Nu toți oamenii de afaceri sunt hoți, și nu toți cei care ajung în politică au avut pile și relații. Mai există și oameni care au început cu nimic și au ajuns undeva fără să-și piardă integritatea.

Ideea asta că dacă cineva are succes este automat un hoț sau un pilos este inventată și întreținută de oamenii care nu sunt dispuși să depună vreun efort substanțial sau să-și asume vreun risc pentru a avea succes, așa că apelează la narațiunea asta ca să-și justifice inacțiunea.

| doctorandus a răspuns:

Nastase si Dragnea au ajuns la inchisoare, dar nu Iliescu si Ponta. Rezulta ca Iliescu si Ponta au fost in fond cinstiti.

| J0B0MAT a răspuns (pentru suntserios):

Da, 99%.

| Ilovedinero a răspuns:

Da, insa e foarte greu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In ziua de azi, cine stie. Necesita eforturi mari si un mare "gram" de noroc sa ajungi departe. Inainte insa, se putea ajunge departe daca erai istet/isteata. Sunt multi oameni care au crescut in saracie si au ajuns sus.

| Furnicuta000 a răspuns:

Sunt multe sate in Ro in care abia se gaseste cineva sa candideze pentru postul de primar deci a fi primar nu e ceva asa de neatins. Presedinte e mai greu sa devii. Si nici nu stiu de ce ti-ai dori asa ceva. Adica vrei sa fii constant huiduit si injurat?
Iar milionar....banii se fac foarte greu. Ori ai o idee geniala de afaceri ori iti permiti o investitie in ceva foarte mare pentru ca altfel milionul ala o sa vina in 30 ani sau poate deloc

| ALM2000RO a răspuns:

Da, se poate însă foarte greu, cu multă muncă, cu perseverență și cu un pic de noroc happy

| ALM2000RO a răspuns (pentru Furnicuta000):

Nu există funcția de primar al satului. Primăriile sunt în comune, deci primarii din rural sunt primarii comunelor.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru ALM2000RO):

Bine, comune, nu m-am exprimat bine. E langa mine o comuna cu putini locuitori si primarul actual zice ca s-a plictisit de atatea mandate dar nu mai vrea nimeni sa candideze

Bula
| Bula a răspuns:

Poti ajunge milionar, daca mostenesti averea unui miliardar.

suntserios

Asta e doar ciuda pe cei care au făcut bani multi și cinstit. Și sunt multi. Nu e un fapt ce zici tu

| gabicoo a răspuns:

Miliardar Da! Poate! Dar să nu-l întrebi cum a făcut primul milion.

Cei din parlament toți au afaceri, majoritatea necurate, iar ca să ajungă in funcții mari în partide trebuie să cotizeze cât mai mult. Așa ajung măcar să fie propuși pentru alegeri locale. Banii mulți se fac necurat, de la mici evaziuni, la cunoștințe prin poliție sau administrație pentru a-ți ierta diverse lucruri. Vorbim aici de sute de mii de euro și milioane. Câteva zeci de mii de euro pe lună poți face și cinstit, dar și aici o mică evaziune, înțelegere tot se cam fac.

| ALM2000RO a răspuns (pentru Furnicuta000):

În mod normal ar trebui comasată, dacă are sub 5000 de locuitori. În cazul de care zici tu, bănuiesc că e o comună cu câteva sute de locuitori rămași. S-o fi plictisit primarul dar atât timp cât nu se face comasarea, tot trebuie să funcționeze primăria, deci în primul rând cu primar, viceprimar și consiliu local + tot tacâmul, mai ales cu secretarul UAT-ului. Păi nu vrea nimeni să candideze fiindcă probabil nu este o miză prea mare care să merite (dpdv financiar zic), dar fii sigur/ă că până la în toamnă tot se găsesc măcar 2 (cel puțin) care să candideze pentru funcția de primar, ca să nu mai vorbesc că mai e și lupta pentru consiliul local și acolo tot vor fi liste, cel puțin ale partidelor mari laughing

suntserios

Deci tu îmi zici că primarul de la Coarnele Caprei (da e o comună) a cotizat cu bani la partid ca sa aibă 4000 lei salariu și un buget pe mana cât fodul de rulment al unui ansamblu rezidential din Pipera?

Trecem la bogați.

Poți să îmi spui ce lucruri necurate au făcut următorii?

Frații Pavel Dedeman
Țiriac?
Hagi?
Halep?
Delia?
Florin Talpes Bitdefender?
Dines Daniel Uitpath?
Sucu Mobexpert?
Stanciu Iulian eMag?
Mihai FanCurier
Horia Ciorchila fondator BT
Roxana Maftei
Rapotan Arabesque
Shelly

Te rog să îmi zici de oamenii de mai sus. Au făcut milioane cum zici tu, cei mai reprezentativi oameni cu bani din Romania. Ce lucruri necurate au făcut? Poți să îmi spui înainte să te pisi pe munca lor?

| KilljoyIdiot a răspuns:

Categoric ca da, desi cu greu in zilele noastre.

Țiriac? Hallep? Shelley? Lol.Caută să vezi toată viața lor, vezi pe cine cunosc, câte scandaluri, numai ca să îți faci o idee în ce cercuri sunt măcar.

Iar legat de primari, chiar îți doresc să ajungi în vreo funcție la primării fără să cotizezi la partid.Sunteți puerili dacă credeți că se bazează doar pe acel mic salariu.Se fac aranjamente de la cel mai mic nivel până la cel mai mare.Cu cât omul ocupă o funcție mai mare, cu atât are parte de un tratament mai preferențial și i se iartă mai multe.Și în mass media mai nepopulară se văd chestiile astea, dacă se pun cap la cap.

suntserios

Zi cu Selly in ce scandaluri de corupție e implicat.

Mai zi mi te rog și te primarul din Coarnele Caprei cat a cotizat la partid.

Cu dovezi te rog.

Și mă zi măcar de vreo 5 din lista aia că sa ma convingi. Am ales persoane foarte publice sigur sunt și datele legate de scandaluri de corupție publice. Ms.

Nici poliția nu o să îți poată dovedi.Asta e și ideea.Dar e de ajuns să vezi în general ce abateri au, pe cine au prieteni ca să vezi de cam ce sunt în stare.Și care este comportamentul general al milionarilor și miliardarilor.

suntserios

Deci nici politia nu știe și nu poate dovedi dar tu știi sigur sigur sigur că toți oamenii care au bani fura. Câtă frustrare ai in tine.

Ok, acum pentru ultima data, înainte să te mai pisi încă odată pe munca unor oameni. Zi mi 5 din lista aia ce infracțiuni au făcu. Te rog incepe cu Selly. Pe urmă cu cine vrei.

Ar fi o lume foarte frumoasă dacă milionarii, parlamentarii ar fi ajuns acolo cinstit. Țările ar fi foarte bine conduse și cam oricine ar putea ajunge milionar.
Te rog să cauți și să citești despre viața lor, a tuturor milionarilor dacă te pasionează și ai timp, eu nu am timp să caut pentru nimeni lucruri pe care le știu de atâția ani. Vorbește cu oameni de afaceri, din partide, funcții de conducere sau cu prieteni de-ai lor.Așa îți poți face o idee și te-ai putea convinge de cum e realitatea.Eu am făcut toate astea.

suntserios

Oamenii pe care ți i am înșirat mai sus nu sunt implicati în politică.

Ok, am înțeles, nu mai continui.
Citesc foarte des asta pe TPU, când cineva nu are argumente o baga pe asta "caută tu că eu nu am timp". Așa și tu nu ai argumente deși zici că le știi pe toate. E doar ciuda că sunt oameni cu bani și tu nu ai.

| ReddY25 a răspuns:

Nu,din păcate

Serios, chiar mi-aș dori ca oricine să ajungă milionar prin muncă cinstită.Nu cred că cineva cinstit e fericit să vadă cum fac alții bani necurați. Dar mai ales mi-aș dori să ajungă oameni la conducerea țării prin muncă cinstită, prin inteligența lor, că ăștia ne afectează pe toți. Dacă tu consideri că așa este cazul și acum, bine că măcar sunt unii care se mulțumesc și cu stadiul actual al țării.Parlamentarii și milionarii sigur de mulțumesc cu cât mai mult furt.

suntserios

Nu am zis nimic de conducerea țării.

Eu am vb de oamenii care au făcut bani cinstiți. Ți am dat o lista. Te rog sa o combați sau sa îți retragi afirmațiile. Mulțumesc