| Sachiroo a întrebat:

Salut, TPU! Credeți că un om de rând, poate ajunge:primar, președinte, milionar sau chiar miliardar, ori să obțină altă funcție importantă, ca om cinstit? Adică fără pile și relații.

36 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns (pentru suntserios):

A întrebat despre parlamentari și milionari.Am răspuns pentru ambii, e cam același lucru.
Tu ai zis și despre celebrități și primari.Bine că vezi măcar conducerea țării că nu e cinstită
Dacă iei și majoritatea milionarilor vezi cum fac banii.Deduci așa și pentru alții despre care nu ai dovezi, dar ai ceva date în mass media, chiar dacă o mică parte.Sunt și excepții poate nu 1%, să zicem un 5%.
Dar dacă se vede de la cel mai înalt vârf al conducerii unei țări pe ce criterii se ajunge acolo, la criteriile de mai jos e și mai și.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru J0B0MAT):

Dedu pentru lista data de mine.
Mulțumesc.
Doua variante pentru continuarea discuției.

1. Aduci argumente pentru câteva din numele de acolo și eu îți dau dreptate că niciun milionar nu face bani cinstit și nu a făcut vreodată.

2. Dai iar un răspuns de bla bla bla in care nu zici nimic doar că deduci tu și știi tu dar nu poti spune și tragem concluzia că ai mâncat ciuperci la toată întrebarea asta și vorbește doar frustrarea din tine că unii au reușit.

Deci ce alegi?

| J0B0MAT a răspuns (pentru suntserios):

Nu încerc să conving pe nimeni de nimic.Eu mi-am spus părerile.Fiecare concluzionează ce vrea.Pe unii îi ajută, pe unii nu, aia e.
Și chiar nu am timp, chiar am pierdut mai mult decât aș fi vrut.De regulă las pe celălalt să aibă ultimul cuvânt, chiar dacă e unul aprobator sau dezaprobator.Sau am timp, dar prefer totuși să mă joc cu animalele, să citesc, văd un film, plimb etc.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru J0B0MAT):

Ok, ai ales varianta 2.
Mulțumesc.
Mă gândeam eu că așa e.
Să știi că sunt mult oameni care muncesc mult și fac bani cinstiți. Nu trebui sa fii frustrat pe ei. Unii reușesc, alții nu.
Seara buna.

| relian a răspuns:

Om de rind ce inseamna pentru tine om de rind? In Ro sa ajungi primar si ce mai spui tu, trebuie sa ai facuta o facultate, de la municipiu in sus, fara nu poti candida.
Poti candida la primarie daca ai liceu, dar la comune, ori orasele micute.
De miliardar si ce mai spui, ajungi daca cistigi la loto, desi nu stiu daca e o asa suma dealde miliarde in Ro.
Miliardar nu prea ajungi asa usor, chiar si sa furi, e nevpoie de zeci de ani, poate si mai mult.

Cinstit nu ajungi absolut nimic, ma refer in Ro, nici in politica ca nu ai loc, si nici in afaceri, pentru ca odata ce se da spaga, mita etc, tu om cinstit nu ai putea sa afci cine stie ce afaceri sa te faca miliardar.

In alte tari, da is oameni milionari si milardari cinstit, cei care au cistigat la loto, is f multi milionari, ori care au mostenti de la parinti, care au scos ceva pe piata si le-au adus milioane, miliarde.

Exemple is destule de la Apple, la Microsoft, cei care au facut aceste companii is miliardari, sigur nu au furat, sau asta de la FB, de la Amazon si care mai sunt.
In Ro milioanarii si miliardarii is toti tilhari, au furat, au facut bani prin relatii si ce mai spui tu.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru ALM2000RO):

Cum adica daca are sub 5000 locuitori? Credeam ca toate comunele au sub 5000 laughing