Sa declare faptul ca sunt cunoscut in societate sunt numele pe care vreau sa-l detin dupa ce il schimb pe cel actual
Un nume sau un prenume nu il poti schimba asa usor, fi multumit cu numele pe care il ai ca nu vei obine nimic. Cererea ta va fi respinsa, poti schimba numele doar in cazuri speciale daca numele tau tradus ar semana cu o injuratura dar asa ca te cheama de exemplu Andrei sau Adrian sau Costel, astrea sunt nume românesti destul de des intilnite, poti doar sa iti pui tu o porecla un nimic name dar in actele oficiale apari cu numele tau adevarat toata viata ta.
Nici o șansă. Ce acela numele nou? Ce înseamnă să fii cunoscut în societate? Cererea nu se va aproba. Dacă s-ar aproba cererea ta, mulți și-ar schimba numele și s-ar produce confuzie enormă îm legătură cu identitatea legală a persoanelor. Nici o șansă., nici una.
Daca nu stiti povestea nu ar trebui sa puneti comentarii inutile. Numele pe care doresc sa il schimb este un diminutiv, si anume "cristinel", doresc sa il modific in "cristian" avand in vedere ca este o transformare a numelui normal in diminutiv, conform legislatiei, sansele sunt chiar mari, un alt motiv ar fi acela ca este ridicol ca pe o persoana in toata firea sa o cheme "cristinel", multumesc pentru raspuns, insa este inutil. Nu doresc sa schimb "cristinel" im Marian, doresc sa il modific la forma normala.
Nu are rost sa scriu acelasi raspuns de 2 ori, cititi raspunsul meu si pentru domnul de mai sus, multumesc.
Domnule, eu nu ma cert cu dumneavoastra, am 17 ani si nu am acte pe care trebuie sa le schimb, excluzand buletin, certificat de nastere si carduri, nu exista act pe numele meu, si toate actele astea trebuie sa le schimb oricum la 18 ani, daca d-stra va simtiti bine in corpul d-stra cu numele pe care il aveti, e fix problema d-stra, dar nu imi impuneti mie sa nu fac un lucru la care am drept deplin, acesta este un site unde ar trebui sa ajutati oamenii cu probleme lor, nu sa ii jigniti, din partea mea aveti un raport, o zi buna!
Încearcă să înțelegi un lucru. Orice schimbare de nume provoacă complicații în sitemul național de identificare a persoanelor. Astfel modificările de nume se acordă doar în situații cu totul speciale, nu pentru că vrei tu să sune bine. Citește legea și o să înțelegi. Nu trebuie să mă crezi sau să nu mă crezi pe mine. Încearcă și vei fi refuzat.
Imi place ca lumea se cearta nefiind pe subiect. Aveti intr-adevar dreptate, dar nu intelegeti faptul ca motivul meu este unul intemeiat, conform LEGISLATIEI. Cititi mai jos un fragment luat direct de acolo.
Sunt considerate ca întemeiate cererile de schimbare a numelui în urmatoarele cazuri:
Art. 41^1 alin. (2)
a) când numele este format din expresii indecente, RIDICOLE ORI TRANSFORMAT prin traducere sau IN ALT MOD;
Tin sa precizez, inca o data, ca numele meu este transformat intr-un diminutiv. As putea cere de asemenea si pronuntarea mai usoara a numelui. Oameni batrani cu minte de comunisti.
Nu te am jignit cu nimic ti am spus ca este o prostie ce vrei sa faci, nu te am jignit, daca tu asa consideri ca te am jignit este problema ta m ai raportat degeaba. o zi bună, mult succes schimba ti numele si sa fi sanatos ca oricum nu se poate intelege nimeni cu tine esti căpos.