Primul copil al tatalui tau are drept de mostenire numai pentru bunurile care vor fi proprietatea tatalui la data decesului acestuia. Daca tatal nu va avea nici un bun atunci primul copil nu are ce mosteni.
Este adevarat ca acesta are dreptul sa se adreseze instantei de judecata si sa ceara sa se constate ca tatal tau a dobandit si el bunuri si ca trecerea acestora numai pe numele mamei a fost o manevra facuta in defavoarea lui. Aceasta se poate solicita in baza prevederii ca bunurile dobandite pe timpul casatoriei sunt bunuri comune ale sotilor, bineinteles daca nu exista o conventie matrimoniala.
Toate bunurile sunt pe numele mamei. iar tata l-a despartire i-a lasat ''fratelui'' meu vitreg apartamentul in care statea inainte de buna voie. fara sa se mai duca in instanta
Si as vrea sa imi explici mai pe intelesul meu. am doar 15 ani asa ca nu inteleg tot ce spui acolo de exemplu ce inseamna o conventie matrimoniala
Atunci nu cred ca fratele vitreg va avea vreo pretentie, nu ar castiga nimic.
Conventia matrimoniala este un act notarial autentic prin care viitorii soti sau chiar cei casatoriti stabilesc modul cum se vor imparti bunurile dobandite pe durata casatoriei, modul de suportare a cheltuielilor, etc, in alt mod decat prevederile din Codul civil privind comunitatea legala de bunuri.
Legal si fratele vitreg are dreptul la mostenire dar daca tata-l tau lasa testament iti ramane tie tot