| Legend123 a întrebat:

deci am o nelamurire. tatal meu mai are un baiat pe care nu il cunoaste..adica ma rog l-a cunoscut cand era mic dar s-a despartit de mama lui si nu l-a mai lasat sa il vada. si acum s-a casatorit cu mama de vreo 15 ani (celalalt fiu are 25 de ani cam asa) si voiam sa intreb. daca casa masinile si ce mai are tata si cu mama sunt pe numele mamei. celalalt fiu al tatei (frate vitreg al meu) mai are vreun drept la avere? sau imi ramane mie tot? tin sa precizez ca tata nu a murit laughing are doar 50 de ani dar sunt doar curios.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Primul copil al tatalui tau are drept de mostenire numai pentru bunurile care vor fi proprietatea tatalui la data decesului acestuia. Daca tatal nu va avea nici un bun atunci primul copil nu are ce mosteni.
Este adevarat ca acesta are dreptul sa se adreseze instantei de judecata si sa ceara sa se constate ca tatal tau a dobandit si el bunuri si ca trecerea acestora numai pe numele mamei a fost o manevra facuta in defavoarea lui. Aceasta se poate solicita in baza prevederii ca bunurile dobandite pe timpul casatoriei sunt bunuri comune ale sotilor, bineinteles daca nu exista o conventie matrimoniala.

6 răspunsuri:
| cosmin76 a răspuns:

Legal si fratele vitreg are dreptul la mostenire dar daca tata-l tau lasa testament iti ramane tie totwinking

| Legend123 explică (pentru Ioandelasal):

Toate bunurile sunt pe numele mamei. iar tata l-a despartire i-a lasat ''fratelui'' meu vitreg apartamentul in care statea inainte de buna voie. fara sa se mai duca in instanta

| Legend123 explică (pentru Ioandelasal):

Si as vrea sa imi explici mai pe intelesul meu. am doar 15 ani asa ca nu inteleg tot ce spui acolo laughing de exemplu ce inseamna o conventie matrimoniala

| Legend123 explică (pentru Legend123):

La*

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Legend123):

Atunci nu cred ca fratele vitreg va avea vreo pretentie, nu ar castiga nimic.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Legend123):

Conventia matrimoniala este un act notarial autentic prin care viitorii soti sau chiar cei casatoriti stabilesc modul cum se vor imparti bunurile dobandite pe durata casatoriei, modul de suportare a cheltuielilor, etc, in alt mod decat prevederile din Codul civil privind comunitatea legala de bunuri.