| gigel212121 a întrebat:

Salut TPU, deci am un vecin de la etajul 8 sa-l numim Gogu.A avut o cearta cu ala de la etajul 7 din cauza zgomotului de-l facea (aceeasi chestie muzica tare, tipete, urlete, cearta intre el si nevasta-sa fiind sanctionat de multe ori) eu stau la etajul 6 si sunt practic o victima colaterala a lui acest Gogu. Incepe a pune muzica de la ora 10, eu muncesc tura de noapte iar asta inseamna ca nu ma pot odihni din cauza lui. Decat seara cand stie ca e ora de liniste. Sa mentionez ca nu e de etnie.Are familie si copii dar pare a fi ca este dereglat mintal altfel nu imi pot exprima comportamentul lui.Nu exista vreo lege care sa-l sanctioneze sa nu sun degeaba la politie sa-mi dea amenda? DAU FUNDA, VA ROG AJUTATI-MA CA M-A TERORIZAT

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sigur ca exista lege care sa-l sanctioneze, este vorba de L.61/1991, privind contraventiile la ordinea si linistea publica, rep. in 2014, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.2.Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte,  dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
  26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22, 00-8, 00 şi 13, 00-14, 00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;"
Amenda este destul de mare pentru ambele contraventii iar repetarea se pedepseste si mai grav.
Toti vecinii sa-l reclame in fiecare zi si dupa cateva amenzi cred ca se va linisti.

9 răspunsuri:
| SuperFata a răspuns:

Https://www.avocatnet.ro/......numai.html
...
E posibil sa te ajute acest articol.
P. S. Problema cu vecinii gălăgioși, greu o rezolvi.
Ideea este ca trebuie sa chemi mereu politia.
Ori de câte ori deranjează, chemați politia.

| IarsiIar a răspuns:

Numai politia il poate linisti.
Daca au mai chemat-o si alti vecini, si daca o chemi si tu, vor lua treaba mai in serios. Se poate lasa si cu detentie.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca pune muzica la ora 10 ziua, atunci este legal si nu are de ce sa fie penalizat sau sanctionat, ca nu incalca linistea publica.

| gigel212121 explică (pentru SuperFata):

A venit de multe ori se pare ca nevasta sa il bate pe el? dar degeaba omul nostru continua sa puna muzica dupa ora 10 dimineata deoarece dupa ora aia nu se mai afla in prog de liniste

| gigel212121 explică (pentru Violleta2022):

Bun este legal dumneavoastra daca lucrati tura de noapte si un idiot pune muzica de la 10 dimineata pana la ora 2 ce faceti cand dormiti?

| gigel212121 explică (pentru Ioandelasal):

Legea asta se aplica si in afara intervalului de liniste?

| Violleta2022 a răspuns (pentru gigel212121):

Sigur ca-i legal! Omul ala nu a incalcat nici o lege la 10 dimineata!

| SuperFata a răspuns (pentru gigel212121):

Aici trebuie sa intervină și administrația blocului și ceilalți locatari.
Dacă se unesc și ceilalți și faceți o plângere semnata de toată lumea din bloc și o duceți direct la politie, aceștia sunt obligați sa vina la solicitare, chiar dacă este ora 10. Cineva trebuie sa îl liniștească.
Măcar sa învețe ca nu e nimeni obligat sa îl suporte asa needucat.
E clar ca o face în ambiție și lipsa de bun simt.
E groaznic cu astfel de vecini.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru gigel212121):

Da, se aplica, revezi pct.25 din prevederile citate.