Posibilitatea ca Romania se fie atacata cu intentie si direct, e foarte mica.
SUntem atatcati de rusi doar prin spionaj, propaganda si sabotaj economic, din cand in cand de SUA si UE.
Daca Romania e atacata, din disperare sau inconstienta, NATO (toate tarile membre, sunt oligate sa ne ajute si sa intervina pentru noi), si nici macar Rusia nu si ar dori sa aiba contra ei 31 de tari, printre care SUA, UK, Franta, Germania, Coreea de Sud, Japonia, Turcia, Italia, Polonia (cei mai puternic militar)
Ce părere ai Paul despre liderii țările mai puternic dezvoltate, precum Franța, Germania sau UK care susțin ca este inevitabil un conflict direct cu Rusia? Mai acum 1 zi sau 2 chiar Emanuel Macron susținea ca în 10 ani NATO va fi implicată cu Rusia într-un război. Era sigur și direct.
Pare dramatica văzută asa situația, dar când te afli pe câmpul de lupta îți schimbi complet mentalitatea, nu te mai caci pe tine de frica, instinctele se accentuează, adrenalina îți dă curaj, te metamorfozezi cu ce te înconjoară, grup, camarazi, te obișnuiești cu ordinele și cu executarea lor. Și nu mori asa ușor, doar nu te bați cu Rambo. Poate ai calități mai speciale care sunt cerute în afara teatrelor de lupta. Dacă ne înrolam, o facem doar sa ne apărăm tara, nu sa murim gratis pentru alții care nu dau doi bani pe noi. Ba chiar vei fi mândru după ce te întorci sănătos din misiune, bucuros ca ai fost capabil sa-ți oferi serviciile tarii tale.
Cheers
Nu aveam stiinta de asa ceva
Din ce sursa, la ce post/trust media a declarat Macron asta?
Dăduse chiar la TV, observator un discurs de-al său la nu știu ce întâlnire.
In primul rand nu Rusia este dusmanul nostru ci un om si serviciile din spatele lui, adica cei care-l sustin.
Sa afirmi ca Rusia ca tara este impotriva Romaniei...
Este anxietatea sociala tipica a oamenilor lasi care se tem de razboi si de moarte
Stai linistit ca oricum nu ia nimeni la razboi pe cei cu asemenea afectiuni, si depresia si anxietetea cronica dovedita cu acte te face inapt pentru armata
sa vezi in momentul in care ar fi posibil "incorporarea in masa" cati smecheri si proxenenti se vor imbolnavi subit... fatalii
dar iti inteleg nelinistea!
Deocamdata nu avem niciun conflict cu tovarasii din Rusia!
Serviciul militar obligatoriu a fost desființat în 2007. Despre ce se vorbește acum este vorba despre serviciu militar voluntar. Nu te obligă nimeni să-l faci.
În caz de război vor fi mobilizați rezerviștii adică cei în vârstă de 50+, așa ca mine. Adică eu o să-ți apăr fundul și tu o să-mi plătești pensia - dacă scap cu viață.
Nato si implicit Romania are armata profesionista care va lupta in caz de razboi.
Ce se da la stiri e varianta extrem de senzationalizata a adevarului. Nu exista nici un motiv pentru care ar intra Rusia in conflict cu NATO, dar daca zici asta la stiri, schimba toti canalul sa se uite la teleshopping sau seriale turcesti. Si si daca, prin absurd, ar incepe un razboi, nu te gandi ca prima reactie a statului va si sa inroleze fortat toata tara. Doar de aia avem zeci de mii de oameni in armata deja.
"dacă ne ducem, avem moartea asigurată" - nici asta nu-i tocmai adevarat. Tocmai m-am uitat peste statistici si nici macar 1% din populatia de barbati apti de lupta a Ucrainei nu a murit sau a fost ranita in acesti doi ani de cand a inceput razboiul acolo. Daca in epicentrul luptei ai o sansa de 99% sa te intorci acasa nevatamat ca soldat dupa doi ani, cred ca sa zici ca "avem moartea asigurata" ca romani e putin exagerat
Si te intreb, alternativa care ar fi? Si eu as fi vizat daca s-ar intampla, si m-as inrola fara nici un resentiment. Nu pentru ca am eu nu stiu ce sentiment de datorie fata de patrie sau pentru ca oi fi eu nu stiu ce mare viteaz. Nu, doar efectiv nu vad care ar fi alternativa. Sa fugi? Unde? Nu exista nici o tara non-NATO care sa fie accesibila, si fi tu sigur ca daca spaniolii trimit oamenii lor sa lupte pe front nu te vor lasa pe tine sa stai bine merci la o cafea pe terasele din Madrid ca refugiat. Altundeva unde sa pleci? Africa? Vreo tara araba? America de Sud?
Si chiar si daca nu ar fi fix asta problema, ce sa faci in tarile alea? Poate am eu o viziune distorsionata a lumii, dar prefer sa-mi risc viata si ori sa mor, ori sa trec cu bine de razboi si dupa sa am respectul pe care il primeste un veteran, decat sa merg intr-o tara unde nu stiu pe nimeni si sa lucrez ca ajutor bucatar sau constructor restul vietii. Nu stiu, pe mine m-ar frustra groaznic gandul ca alti oameni ca mine lupta aici, iar eu sunt in Peru sau Iran si curat morcovi, si ca asta voi face de aici incolo, ca acasa nu ma mai pot intoarce.
Deci, pe scurt:
- Razboiul ala oricum nu mai are din ce cauza sa escaleze
- Daca escaleaza, NATO nu are de ce sa se bage
- Daca se baga NATO, avem armata proprie, nu-s vizati civilii
- Daca sunt vizati civilii, oricum nu ai unde sa fugi sa iti fie bine
- Daca fugi oricum, ai pus capat demnitatii in viata
- Daca nu fugi, si esti trimis la lupta, oricum nu-i enorma sansa chiar sa ti se intample ceva
Vrei sa fii mai protejat ca altii? Uita-te la ce scoala militara te-ai putea duce cat mai repede, si de unde sa iesi cu un post mai protejat putin. Una e sa fi invanterist, alta e sa fi ofiter de logistica sau comunicatii si sa stai in birou sa semnezi chestii
De cand se cunoaste Istoria Omenirii, n-a existat nici macar o singura zi fara razboi, pe Pamant!
Totdeauna au fost interese de a acapara teritorii, resurse naturale, averi etc.
Ce mi se pare curios: de unde stiu unii oameni de stat /politicieni ca "in 10 ani va fi razboi intre NATO si Rusia"?
Probabil, sursa de informatie este acelasi cu predictia epidemiei Covid cu un an inainte.
Ce este CEL MAI SIGUR: Cine /ce s-a nascut, va muri.
Ce este CEL MAI NE-SIGUR: Cand?
Americanii ar fi bucurosi sa aiba si ceva carne de tun din Romania.
In vreme de razboi se fac afaceri bune.
N-ai de ce sa-ti faci griji momentan. Un razboi nu va incepe prea curand si legat de incorporare va fi una pe baza de voluntariat, nu obligatorie.
Posibilitatea unui razboi direct e tot mai mare, desi initial credeam ca ratiunea va triumfa se pare ca m-am inselat am fost prea optimist. Deja se vorbeste concret la nivel oficial despre planuri pentru un conflict direct
Tinand cont un procentaj semnificativ cred ca minim 1/3 - 1/2 din populatia tanara a Romaniei este in strainatate pe cine sa mai inroleze astia? Si crezi ca astia mai vin inapoi sa lupte?