| Getter123 a întrebat:

Salut TPU, doresc sa imi cumpar prima mea masina, problema insa e ca eu am imputernicire pe tata si doresc sa stiu daca am nevoie de buletinul lui, al meu sau ambele, asta e una, doi, masina. are un motor 1.8 in acte si 2.5 pe ea, daca voi inmatricula masina pe parinte, trebuie sa duc masina la RAR sa schimbe cartea masinii (cartea e plina), un prieten si-a achizitionat tot o astfel de masina si l-au trimis la rar sa isi schimbe cartea masinii, mersi mult

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai nevoie de imputernicire si cartea ta de identitate
acum nu se mai trece proprietarul in CIV, dar trebuie sa schimi cartea ca altfel aia e un fals avand in vedere ca e trecut altceva deca este in realitate si uzul de fals se pedepseste penal.

| Cimparu a răspuns:

Din cate stiu trebuie sa te duci la RAR sa schimbe cartea, cel mai bine te duci si cu tatal tau.

| Getter123 explică (pentru suntserios):

Nu s-a introdus legea in care nu se mai trece proprietarul in carte?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu are legatura procura speciala data tatei sau data tie de catre tata (ca nu esti clar cum este) cu cumpararea de catre tine si pe numele tau a masinii.
Asa fiind, pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare, ai nevoie doar de cartea ta de identitate.
Oricum va trebui sa mergi la RAR pentru ITP si acolo poti obtine si o noua carte de identitate a masinii.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Getter123):

Ba da, nu asta am zis si eu "acum nu se mai trece proprietarul in CIV,"?

Doar ca acea carte este un fals si trebuie sa o schimbi

| Getter123 explică (pentru suntserios):

Sa o schimb deoarece motorul nu corespunde cu cel din carte? in plus daca am imputernicire, de unde stie inmatriculatorul sau ce e, datele personale ale parintelui, ca totusi trec masina pe parinte

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Getter123):

Pai nu? de ce vrei sa faci uz de fals? Repet, e caz penal. Ca pe baza civ vei plati alte sume la impozit, asigurare samd.

Din imputernicire afla datele