| ma3ryian a întrebat:

Ieri seara mi s-a intamplat un lucru nu tocmai placut dar asta e. Eram in timpul serviciului cu camionul si mergeam spre Vaslui de la Barlad. Intr-un sat mi-a iesit in fata un om cu bicicleta si nu am mai putut sa-l evit. La spital a decedat ulterior. Am dat declaratii, am lasat inregistrarea video de pe camera tot ce trebuia. Mi s-a facut dosar penal pentru omor din culpa si mi sa retinut permisul dandumi-se o dovada de circulatie de 30 de zile. Nu inteleg de ce mi s-a facut dosar pentru omor din culpa daca organele abilitate au stabilit ca nu sunt de vina, nici viteza nu aveam, era viscol conditii grele de circulatie. Cum pot sa-mi redobandesc permisul auto, am nevoie de el pentru a putea sa-mi practic meseria. Multumesc.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu ai fost vinovat nu este nici o problema, nu vei fi condamnat. La fel nici faptul ca s-a deschis doar penal, era obligatoriu asta, ca sa constate vinovatia sau nevinovatia ta. Daca esti nevinovat procurorul o sa dispuna, prin ordonanta, clasarea dosarului si o sa-ti primesti permisul de conducere.
Poti solicita restituirea permisului si inainte de aceasta, printr-o cerere la procuror.

8 răspunsuri:
| HarukoMariusDaniel a răspuns:

Totusi... ai omorat un om, in Romania nu prea se tine cont daca a fost sau nu vina ta, doar daca esti " magnat", atunci poate sa fie si vina ta ca tot scapi.
Permisul il recapeti in instanta...
Ai mult de luptat... totusi, iti urez succes!

Bula
| Bula a răspuns:

In caz de accidente cu deces se face automat dosar de cercetare penala pentru omor din culpa, iar principalul suspect esti tu. Dupa terminarea cercetarilor se va decide daca se inchide dosarul sau va fi inaintat la instanta de judecata.
Vorbeste cu procurorul de caz si explica-i situatia. El poate sa dispuna retrocedarea carnetului.
Ar fi bine sa mergi impreuna cu un avocat, precum sa-ti duci cu tine si contractul de munca.

| ma3ryian explică (pentru Bula):

Firma a zis cami pune la dispozitie avocat. Am inregistrarea video de pe camera masinii. Mi se pare o prostie sa nu pot circula decat pe teritoriul Romaniei.

| ma3ryian explică (pentru HarukoMariusDaniel):

Nu ma simt cu nimic vinovat. Mia iesit in cale in 2 metri fara vesta fara nimic pe el dintr-o curte. Ideia e ca imi pierd locul de munca. Luni trebuie sa plec in Germania si nu pot ceia ce ma enerveaza. E o prostie de ce mi sar lua permisu nu beneficiez de prezumtia de nevinovatie? Nici familia lui nu a avut nici o pretentie si-au asumat vina la politie in sensul ca sunt de acord ca e vina lui.

Bula
| Bula a răspuns (pentru ma3ryian):

Mergi maine cu avocatul firmei la procuror!

| ma3ryian explică (pentru Bula):

Asa o sa fac. Multumesc.

| dannyel86 a răspuns (pentru ma3ryian):

Infractiunea se numeste "ucidere din culpa" si se aplica celor care i-au viata cuiva fara intentie, din greseala, dintr-un simplu accident. Cand te urci la volan, se presupune ca esti foarte atent la trafic, iar orice greseala, chiar fara voie, e taxata de lege. Daca il raneai, era "vatamare corporala din culpa", pentru ca, la fel ca si in cazul tau, nu ai dorit sa-l ranesti. In astfel de cazuri se face dosar penal si, daca vina iti apartine, trebuie sa suporti rigorile legii penale.
Un avocat iti poate spune mai bine ce e de facut.

| ma3ryian explică:

Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Astazi am vorbit cu procurorul i-am explicat situatia si mi-a dat permisul inapoi la cerere.