| skyrim2 a întrebat:

Salut TPU, în urma cu 2 ani eu cu fosta iubita am făcut o casa pe terenul lui taicamiu fără sa avem acte niciunul, doar taicamiu, ai ei au investit o suma mare de bani iar într-un final ea a ales sa se despartă de mine și sa se cupleze cu altcineva, noi nu am avut acte sau căsătorie, iar toate actele casei sunt pe numele lui tata, acum ai ei vor sa le dau banii înapoi dar eu nu am de unde sa le dau atâția, au ce sa îmi facă?

16 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| IceRope a răspuns:

Dacă pot proba că au investit acolo, se cam încurcă treaba. Cu un avocat bazat, își vor lua banii cheltuiți înapoi, plus că vor cere daune. Eu zic să ajungeți cumva la o înțelegere. Totuși, hai să aflăm și părerea lui Ioandelasal. Poate vede postarea ta și te lămurește pe litera legii.

| ArmanuAdrian a răspuns:

Nu au ce să-ți facă, doar dacă ați semnat vreun contract sau dacă dovedește ca a folosit banii lui pentru materialele folosite la casa. Dar cel mult cu bunăvoința tatălui tău îl poți lasă sa își ia înapoi materialele folosite la construcția casei! Sper ca ai toate avizele de construcți a locuinței.

| skyrim2 explică (pentru IceRope):

Nu prea au cu ce, poate martori? Actele casei și proiectele sunt pe numele lui tata, facturile de la materialele casei sunt pe numele meu toate, ei nu au nimic, nu zic eu ca nu le as da ca nu as fi, dar nu am de unde, ca e o perioada mai proasta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru skyrim2):

Banii ăia au fost zestrea ei când s-a mutat la tine. Acum ai ei nu mai au nici bani să îi dea ei dacă e să se mărite cu altul.

| darrio2007 a răspuns (pentru skyrim2):

Nu vad ce ti-ar putea face daca este asa cum spui, că facturile de la materiale sunt pe numele tau.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu au ce să îți facă.

| Violleta2022 a răspuns:

Dar autorizatie de constructie a casei de la Primarie si Cadastru ati avut?
Am inteles ca terenul este al tatalui, dar inainte sa incepeti constructia, ati obtinut TOATE autorizarile necesare pentru a construii o casa?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ar fi bine sa te intelegi cu parintii fetei, in sensul sa le restitui banii cheltuiti in rate.
Daca nu rezolvi de bunavoie te pot da in judecata si daca dovedesc cat au cheltuit vor castiga procesul si, pe langa suma cheltuita vei mai plati si cheltuieli de judecata si posibil de executare silita.

| Vântulalb a răspuns (pentru skyrim2):

"nu zic eu ca nu le as da ca nu as fi, dar nu am de unde, ca e o perioada mai proasta"
Iei credit de la Banca si iiplatesti.
Sau vinzi casa si terenul si le dai partea lor.
Se poate daca vrei.
Dar daca te lacomesti, mai mult vei pierde.

| skyrim2 explică (pentru Ioandelasal):

Cu acte nu pot dovedi ca toate sunt pe numele lui taicamiu, iar materialele cumpărate pe numele meu, poate prin martori dacă se ia în calcul, nu zic ca nu i as da măcar o parte din bani, dar nu mai am posibilitatea deoarece am revenit la salariu minim, credite nu pot sa fac ca nu mi se dau, nu am nici o posibilitate

| skyrim2 explică (pentru Violleta2022):

Da, toate actele și autoritățile pe numele lui, nici nu am legătură cu casa eu dar mie mi au dat banii, nici mie nu îmi place sa fiu țigan dar nu am de unde ii da iar credite nu am voie sa fac, nu am soluție ca nu lucrez pe mii de euro, fata lor m-a înșelat și a plecat ea eu nu am vina.

anonim_4396

E ceva în lege care nu îți trebuie nici un act ca să ceri banii dați.

| skyrim2 explică (pentru anonim_4396):

Am înțeles, dar dacă nu am de unde ii da? Nu am am revenit la salariu minim după toată nebunia cu pandemia și războaie

anonim_4396

Nu contează. Dacă ei vă vor da în judecată și vor câștiga suma de bani cerută veți fi băgați în executare silită.

| marazitino a răspuns:

Nu trebuie sa le dai nimic ei pot sa obtina ceva doar pin judecata cu demonstratii legale ca cum ar fi cecuri sau alt ceva plusul tau ca terenul i apartine taicatului dar daca nu ati fost casatoriti n-are nimic de chistigat nici pin judecata