Nu poate sa mearga cu atv-ul ca are peste 50cc chiar si la 50 cc iti trebuie un atestat de la primarie.
Nu are voie sa mearga pe drumurile publice, trebuie sa aiba varsta de cel putin 16 ani si permis de conducere de subcategoria B1(in prezent) si permis de conducere de categoria B1 de la 19.01. 2013.
El n-o sa fie pedepsit, fiind minor sub 14 ani dar o sa fii pedepsit tu sau un parinte pentru incredintarea ATV-ului.
La 16 ani maxim 49 cm3.iti trebuie permis pentru 125cm3, asa am eu unu la 450 cm3 si n-am permis la el si nu am probleme cu politia, fa cum doresti.
Acest lucru nu este posibil... faptul ca atv-ul tau este inscris la primarie nu ii da dreptul oricui sa il conduca.Acesta este incadrat in categoria de autovehicule usoare si presupune conform legilor cunoasterea unei legislatii. Varsta minima pentru a conduce acest vehicul este de 16 ani!
Fratele tau il poate conduce pe drumurile comunale cu conditia de a-si asuma raspunderea in cazul in care este oprit de un organ al legi. Sanctiunea pentru aceasta contraventie poate ajunge pana la intocmirea unui dosar penal pentru fratele tau sub acuzatia de conducerea unui vehicul pe drumuri comunale fara a poseda permis si tie sau persoanei pe numele caruia este inscris atv-ul la primarie o amenda conventionala, retragerea dreptului de conducere pe o perioada determinata sau dosar penal!