| SPECTOGRAFIE a întrebat:

O prietenă de ale mele a fost concediată pe motiv că acolo unde lucra se deschide altceva. Prima dată a lucrat în altă parte, dar tot la firma asta(are mai multe puncte de lucru). Și au mutat-o aici, pe motiv că erau prea mulți în partea cealaltă. Are 6 zile în total de când lucrează. Iar pe 10 august trebuia să îi dea salariul. Adică 15 milioane și plus bonuri de masă. Acum vine întrebarea mea..nu ar trebui să primească salariu întreg? Nu este concediată fiindcă a greșit ea cu ceva ci din cauza firmei.

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Primeste salariu pe nr de zile lucrate, va vedea pe fluturas nr de zile, sa il ceara.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Cat are salariul: 15 milioane? Nici John D. Rockefeller nu avea un asemenea salariu.
Daca a lucrat doar sase zile, inseamna ca era in perioada de proba. In perioada de proba primeste bani pe perioada lucrata.
Are contract de munca incheiat? Ce clauze are? Daca a fost angajata cu contract de munca, fara perioada de proba, contractul trebuia sa prevada clauza preavizului. Dupa cum vezi, sunt multe necunoscute. In nici un caz nu poate primi salariu pe o luna, deoarece perioada de preaviz - in afara functiior de conducere, sunt de 15 zile. Deci ea poate fi platita cel mult 21 de zile. Dar asata doar in caz ca exista un contract fara alte clauze.

| SPECTOGRAFIE explică (pentru CodrutElian1990):

A lucrat o zi da, o zi nu..cam 15 zile pe lună vine.și da, are contractul de muncă făcut

| GabiDumitrescu a răspuns:

Pai are 6 zile in total de cand lucreaza... unde? Daca a lucrat si in celalalt punct de lucru 24 de zile si aici 6, atunci ar trebui sa ia un salariu intreg. Daca nu... cam nu.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru SPECTOGRAFIE):

Daca are contract de munca pe termen nedeterminat, iar ea a lucrat permanent, chiar doar 15 zile pe luna, trebuie sa primeasca preaviz care ete de cel putin 20 de zile. Pe aceasta perioada contractul ramane valabil asa cum a fost incheiat. Daca angajatorul nu respecta conditiile, solutia este actiunea in instanta.
Citeste art. 75-80 din Codul muncii.