Tot omor se numeste. Omor prin imprudenta din cate imi aduc aminte se pedepseste cu 3 ani de inchisoare si amenda.
De ce te-ai gandi la asa ceva? Nu e deloc de gluma cu astfel de situatii.In locul tau m-as ruga sa nu dezvolt o alergie la mancare in timpul vietii.Studiile arata ca inevitabil se intampla pentru majoritatea populatiei.Atunci vei vedea ce fun e.
Stai așa. Poate omor prin imprudenta în cazul fetei y. Eu mă refeream la băiatul z.
Ceea ce ai spus tu se incadreaza la crima cu premeditare. Legal vorbind, ar fi probabil imposibil sa demonstreze politia ca aceasta crima a fost una cu premeditare si verdictul ar fi crima prin imprudenta. Totusi, scenariul asta este putin probabil. Majoritatea alergiilor nu se manifesta chiar asa, nu e ca si cum mananci putin si mori instant, exista reactii alergice. Pe langa asta, crezi ca cineva nu si ar da seama de ceea ce mananca? Se uita in sandwich, intreaba cu ce e etc.
"Pe langa asta, crezi ca cineva nu si ar da seama de ceea ce mananca? Se uita in sandwich, intreaba cu ce e etc." Am precizat că fata y nu știe că băiatul x, iubitul ei este alergic la untul cu arahide.
Dar, dacă spui că exemplul acesta nu este bun, să îți dau altul, inspirându-mă de la Operațiunea Valkyrie. Dacă băiatul z, îi dă fetei y, o servietă cu o bombă drept "cadou", iar ea, la rândul ei i-o dă băiatului x, iubitul ei, iar bomba din ea îl omoară îți menții explicațiile?
Persoana Z va fi acuzata de omor, el este autorul principal si a facut ca fapta sa se intample cu intentia directa de a ucide.
Fata este doar un complice involuntar, asa ca nu este omor din culpa si cred ca nici macar nu va fi condamnata.
Persoana Z este autorul infractiunii de omor, el a actionat cu intentie directa de a ucide.
Fata, care nu a stiut de alergie, poate sa nu fie condamnata, nu cred ca poate fi incadrata la ucidere din culpa, ar putea fi doar daca a stiut.
Ce rost au mustrările astea? Eu am pus o întrebare ca să știu cum funcționează legea, nu ca să fiu judecat.Pur și simplu nu știam cum se pedepsește o asemenea faptă și am cerut explicații, să știu dacă intră la omor cu premeditare, din culpă sau altceva. Stai liniștit, sunt un om sănătos atât fizic cât și psihic.
Adi1987 întreabă: