| Sachiroo a întrebat:

Salut, TPU! Putem considera că Rommel și Heinrich Muller au scăpat de pedeapsa capitală, dată unor acuzați, în cadrul Proceselor de la Nurnberg, pentru că au murit înainte de începutul acestor evenimente?
Am folosit acestă formulare, pentru a evita să folosesc cuvântul "dacă", deoarece istoria nu se povestește cu el.
Dacă nu ați înțeles din prima, vă zic altfel, acum.
Dacă mai trăiau Rommel și Heinrich Muller, riscau aceștia să fie condamnați la moarte? Dacă da, care erau acuzațiile care li s-ar fi adus(dintre cele 4 formulate, în cadrul acestor procese)?

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Despre Erwin, in mod cert, dacă supraviețuia lui Hitler, ajungea cancelarul Germaniei postbelice

| mODIN a răspuns:

Toti nazistii care erau inalti in grad si au fost prinsi au primit pedeapsa capitala. Care ar fi fost acuzatile? Irelevant, se gasea ceva cum s-a gasit la toti ceilalti. Procesele de la Nurnberg (de fapt toate care au implicat fosti nazisti) au fost despre a gasi oi negre, nu despre a face dreptate.

| Sachiroo explică (pentru mODIN):

Să știi că, din câte am înțeles, Rommel este singurul nazist de grad înalt, căruia i s-a permis să aibă un muzeu personal(după moarta lui). Vorbești despre moartea, și despre irelevanța acuzațiilor care i s-ar fi adus. Poate că ar fi fost în locul lui Keitel/Jodl, din același motiv!?

| mODIN a răspuns (pentru Sachiroo):

Jodl a fost executat pentru "conspiratie de a comite crime impotriva pacii mondiale". Spune-mi un singur german care era viu in perioada aia si nu ar putea fi ucis sub acelasi pretext. Nu ar fi fost in locul lor, ar fi fost executat odata cu ei.

| Sachiroo explică (pentru mODIN):

Știu că, atât Jodl, cât și Keitel, au fost găsiți vinovați de toate cele 4 capete de acuzare(sau cel puțin declarați vinovați):1.Partciparea la un plan comun sau la o constipație pentru comiterea de crime împotriva păcii; 2.Plănuirea,Inițierea și susținerea de războaie de agresiune, și alte crime împotriva păcii; 3.Crime de război; 4.Crime împotriva umanității.

| mODIN a răspuns (pentru Sachiroo):

Pai aia zic. Daca aliatii te voiau mort puteai ori sa fugi in America de Sud, ori sa ramai si sa fi executat. Nu scapa nimeni.

Acum vreo 10 ani a fost arestat un veteran care avea in jur de 95 de ani, pentru ca se descoperise ca a fost paznic la unul din lagare. PAZNIC! Nu a contribuit la genocid decat prin simpla lui existenta in zona unde se intampla. Deci sigur Rommel si Muller nu plateau o amenda si dupa se faceau contabili laughing