Raspunsul la intrebarea ta il dau prevederile din Legea nr.295/2004, privind regimul armelor si munitiilor, republicata in 2011, citez:
"ART.4.Aspecte generale privind regimul armelor
(1) Armele din categoria A din anexã pot fi deţinute şi folosite numai de cãtre instituţiile publice cu atribuţii în domeniul apãrãrii, ordinii publice şi siguranţei naţionale.
(2) Armele letale din categoria B din anexã pot fi deţinute sau, dupã caz, purtate şi folosite de persoanele fizice numai în baza permisului de armã, iar de cãtre persoanele juridice pot fi deţinute şi folosite numai în baza autorizaţiei eliberate în condiţiile prezentei legi.
(3) Armele neletale din categoriile C şi D din anexã pot fi deţinute şi, dupã caz, purtate şi folosite de persoane fizice sau juridice, cu condiţia îndeplinirii procedurilor de înregistrare ori autorizare a acestora, dupã caz, la/de cãtre autoritãţile competente, în condiţiile prevãzute de prezenta lege.
(4) Armele şi dispozitivele neletale din categoria E din anexã pot fi deţinute şi, dupã caz, purtate şi folosite de cãtre persoanele fizice şi juridice, fãrã îndeplinirea procedurilor de înregistrare sau autorizare, în condiţiile prevãzute de prezenta lege."
Conform acestor prevederi nu trebuie permis pentru armele din categoriile C, D si E, cu mentiunea ca pentru cele din C si D este necesara autorizarea sau inregistrarea. Vezi in anexa la lege care sunt acestea. Numai bine!
Pentru electrosocuri si alea comprimate care au bilute galbene, doar pentru armele cu bile de cauciuc si cele letale e obligatoriu permisul port arma.