| anonimus010101110 a întrebat:

Salut TPU, sunt martor la o infracțiune și va trebui sa dau dovezi și declarație, dar ideea e că dacă se află că am dat declarație și dovezi am probleme mari, poate afla acuzatul/ suspectul că am pus declarație / probe împotriva lui, poliția va arata probele acuzatului?

9 răspunsuri:
| SingleMessager a răspuns:

Avocatul inculpatului ca acea acces la aceste declarații. Pana la urma, declari tot și ești împăcat cu tine însuți

| dullcat a răspuns:

Buna.In mod normal politia ar trebui sa pastreze confidentialitatea celui care se declara martor.

| anonimus010101110 explică (pentru dullcat):

Se spune acuzatului cate declarații sunt? Se arată probele acuzatului?

| anonimus010101110 explică (pentru SingleMessager):

Da, dar ei pot afla că i am "dat in gat"

| Bombonica24 a răspuns:

Atât acuzatul cât și familia lui au acces la dosar prin intermediul avocatului, iar acolo apar și declarațiile martorilor.

| anonimus010101110 explică (pentru Bombonica24):

Cât despre probe? Trebuie vre un acces?

| Bombonica24 a răspuns (pentru anonimus010101110):

Avem un caz asemănător cu un prieten și da am avut acces la probe, înregistrări video dar și audio, tot ce tine de cazul respectiv, tot prin intermediul avocatului.

| Violleta2022 a răspuns:

Ideea este ca tu ai obligatia sa declari totul cum s-a intamplat, pe real, ca altfel risti tu sa intri in puscarie pentru marturie mincinoasa.
Evident ca dovezile pe care le aduci vor fi prezentate la proces si se va afla adevarul, de toata lumea.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Din păcate la noi martorii nu sunt protejați. Daca daca mărturia ta îl bagă pe ăla la pușcărie...