| frosioru a întrebat:

Salut TPU, va rog o informatie legata de plata fondului de rulment :in data de 21.11. 2024 am cumparat un apartament in care o sa ma mut si am fost la asociatia de propietari pentru a declara contractul de vanzare cumparare si aici mi s-a atras atentia ca am de plaTA FONDUL DE RULMENT din urma cca.590 lei si 122, 52 pe luna noiembrie.Eu inteleg sa-i platesc din niembrie ca atunci am luat apartamentul dar nu inteleg de sa iiplatesc pe cei pe care fostul propietar ia luat.Multumesc mult, Rosioru

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este asa, fondul de rulment se constituie la inceput, fiind o suma care sa acopere luna cu cele mai mari cheltuieli platite asociatiei. Doar daca acestea cresc mai mult decat cele luate in calcul se face o completare a fondului de rulment.
Lunar platesti cheltuielile din luna anterioara.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Fondul de rulment se depune (nu se plateste, ca nu este taxa sau alta cheltuiala) la inceput si acesta ramane pe tot timpul cat locuiesti in apartament.
Asa fiind nu platesti pentru fostul proprietar si nu a ramas fondul de rulment al acestuia, probabil l-a ridicat dupa ce ti-a vandut apartamentul.

| frosioru explică (pentru Ioandelasal):

Deci sa inteleg ca trebuie sa dau 590+122, 52, si luna viitoare inca 122.52 si tot asa pe toti ani cat oi mai trai? multumesc mult Rosioru

| frosioru explică (pentru Ioandelasal):

Ok,multumesc pentru informatii.
Cu stima Rosioru

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru frosioru):

122.52 ala variaza in functie de consumul de apa si tarifele de la gunoi, consumul de electricitate din spatiile comune, etc.

Bula
| Bula a răspuns:

Fondul de rulment este o suma care sa acopere cheltuielile imobilului, pentru 1-3 luni, pana ce se incaseaza inapoi (de la locatari).
Cand cumperi un apartament, dai suma la administratie, pentru gestionare, iar cand vinzi apartamentul, atunci le primesti inapoi (fiindca sunt banii tai).