| Lazea_Adelin_1999 a întrebat:

Salut TPU vin și eu cu o întrebare acum 6 luni mi-a fost reținut carnetul de conducere pentru consum știe cineva cât timp durează pana la sosirea analizelor și care sunt consecințele sau in cât timp imi voi revedea carnetul? Menționez ca am fost doar oprit și testat fara a mai încalca și alte legi! Mulțumesc pentru timpul acordat.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Consecintele depind de alcoolemie, pana acum ar fi trebuit sa fie stabilita de mult.
Daca alcoolemia stabilita va fi de peste 0, 80 fapta ta este infractiune si daca esti condamnat, indiferent de pedeapsa, permisul de conducere iti va fi anulat.
Daca alcoolemiaeste sub acea limita fapta este contraventie si vei fi amendat si suspendat dreptul de a conduce.

| mi25 a răspuns:

Dar proba de sange ti s-a luat?

| Lazea_Adelin_1999 explică (pentru mi25):

Da

| Lazea_Adelin_1999 explică (pentru Ioandelasal):

Iar daca nu sunt condamnat și primesc doar cu suspendare? iar referitor la răspunsul meu pana la urma știe cineva cât durează sosirea analizelor și cât durează pana imi voi vedea permisul din nou?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Lazea_Adelin_1999):

Indiferent de pedeapsa primita, chiar cu suspendarea executarii, permisul de conducere se anuleaza.
Si intereseaza-te daca au sosit sau nu analizele.

| mi25 a răspuns (pentru Lazea_Adelin_1999):

In primul rand, nu ne-ai spus cat a iesit alcoolemia la proba de sange. Primirea permisului si mersul cercetarilor se face in functie de asta.
Daca alcoolemia a fost sub 0, 80g/l, este contraventie si permisul se suspenda pentru 90 de zile.
Daca alcoolemia este mai mare, este caz penal si permisul se anuleaza. Pentru a avea un nou permis de conducere trebuie sa urmezi treptele unui profan in materie: scoala de soferi.
Cercetarile penale pot sa dureze ceva timp.