1. Daca pagubele pentru reparatii au fost platite de asigurator, nu i-ai produs nici o paguba angajatorului. Daca proprietarul a cerut reparatii in afara celor platite de asigurator (exemplu: vopsirea masinii sau a unei parti a ei in totalitate, nu numai unde a fost avariata sau cere piese noi in loc de cele stabilite de asigurator care pot fi si din dezmembrari), desigur ca exista "o paguba", dar care nu trebuie sa o platesti tu.
2. Drepturile salariale este obligat sa ti le plateasca, daca nu ai avut lipsuri la predare. Daca ai fisa de lichidare si nu scrie de pagube in ea, nu te mai poate trage la raspundere. Nu mai vorbesc de concediul medical, pe care nu se poate pune poprire.
3. Salariul pe trei luni, in afara celor cuvenite pentru lunile de munca este doar promisiune. Nu-i obligat sa ti le plateasca, deoarece tu ti-ai dat demisia.
4. Nu ai spus ce ti-au zis cei de la ITM?
5. Nu inteleg de ce nu faceti plangere scrisa si mergeti doar cu vorba. Ma refer la toti care fac asa ceva. Pai daca ajungi sa-l dai in judecata, iti cere in primul rand dovezi ca ai facut plangere prealabila la firma. Daca aveai un raspuns scris de la ITM putea sa inlocuiasca aceasta plangere.
5. Cu nr. de inregistrare: cu ce dovedesti ca ai depus demisia? Offf! Nu vedeti ca acum nu se mai merge pe incredere? Daca nu vroia sa-ti dea nr. de inregistrare trimiteai cererea de demisie prin posta, recomandata, cu confirmare de primire.
6. Pentru pagubele platite de casco nu poate sa te dea in judecata, deoarece el nu are pagube. Da, pe viitor poate sa aiba taxa de asigurare mai mare, dar nu se stie cat. Atata timp cat paguba nu este certa si reala, dovedita prin cercetare administrativa, cercetare care trebuie sa-ti fie adusa la cunostinta, nu poate sa ceara plata ei.
7. Eu, sa fiu in locul tau, l-as da in judecata pentru obtinerea drepturilor cuvenite. Dar, dupa cum prezinti problemele, nu cred ca te descurci fara avocat.
8. Administratorul firmei incearca sa te intimideza, pentru ca sa renunti la drepturi.
Numarul de inregistrare trebuie dat pe loc, cand depui actul (la registratura sau la secretariat etc., cine are dreptul de inregistrare).
Numarul de inregistrare se aplica pe COPIA actului depus.
In lipsa, "se obisnuieste" sa fie scris pe o fituica de hartie, DAR acel numar NU certifica ce ai depus!
N-are ce sa-ti faca, daca vorbim despre pagubele produse autoturismului. Daca vorbim de alte pagube (de imagine, de incasari, de productie samd), probabil ca ar putea.
Faptul ca ti-ai dat demisia in baza unei promisiuni verbale cum ca vei primi bani... spaga ta. Lucrurile astea trebuiau specificate in scris, in decizia de incetare a contractului. Oricum, treaba asta cu plati compensatorii ar fi trebuit sa existe la nivel de contract colectiv, la nivel de regulament intern, in contractul individual, undeva. Chit ca faceai inainte de a semna demisia un aditional la contractul de munca in care sa se speficifice asta, tot era ceva.
PS: angajatorul e totusi obligat sa-ti plateasca drepturile salariale. Indiferent ca te va actiona in judecata sau nu, n-are treaba una cu alta. Ca, dupa aia, isi propune sa recupereze banii de la tine imbracati intr-o alta forma, e alta discutie.
La ITM am depus sesizare scrisa, nu verbala.
Au spus ca voi fi contactat prin posta, in maxim 30 de zile, acum astept sa vad ce zic ei, apoi revin cu o eventuala intrebare, multumesc mult.
Classiffied întreabă: