Este destul de simplu:
Persoana a savarsit infractiunea respectiva, si-a recunoscut vinovatia, a fost condamnata la minimul pedepsei si a beneficiat de reducerea cu o treime, respectiv a primit 8 luni in loc de 1 an. Nu trebuie sa faca acum inchisoare si nu va trebui sa o faca nici pe viitor daca va respecta intocmai, pe perioada de 2 ani ai supravegherii, masurile stabilite in hotarare, inclusiv va plati cheltuielile de judecata. Conform Codului penal, citez:
Art.88.Revocarea amanarii aplicarii pedepsei
(1) Daca pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheata, cu rea-credinta, nu respecta masurile de supraveghere sau nu executa obligatiile impuse, instanta revoca amanarea si dispune aplicarea si executarea pedepsei.
(2) In cazul cand, pana la expirarea termenului de supraveghere, persoana supravegheata nu indeplineste integral obligatiile civile stabilite prin hotarare, instanta revoca amanarea si dispune aplicarea si executarea pedepsei, afara de cazul cand persoana dovedeste ca nu a avut nicio posibilitate sa le indeplineasca.
(3) Daca dupa amanarea aplicarii pedepsei persoana supravegheata a savarsit o noua infractiune, cu intentie sau intentie depasita, descoperita in termenul de supraveghere, pentru care s-a pronuntat o condamnare chiar dupa expirarea acestui termen, instanta revoca amanarea si dispune aplicarea si executarea pedepsei. Pedeapsa aplicata ca urmare a revocarii amanarii si pedeapsa pentru noua infractiune se calculeaza conform dispozitiilor privitoare la concursul de infractiuni.
(4) Daca infractiunea ulterioara este savarsita din culpa, instanta poate mentine sau revoca amanarea aplicarii pedepsei. in cazul revocarii, dispozitiile alin. (3) se aplica in mod corespunzator."
Daca respecta intocmai hotararea va fi bine, daca o incalca atunci va face inchisoare.
A primit o pedeapsa de 8 luni de inchisoare cu suspendare, nu cu executare. Daca nu respecta una dintre conditii executa pedeapsa. Daca primeste o alta pedeapsa penala, in afara de asta, executa ambele pedepse.
Permisul este anulat si se va putea prezenta la examinare, pentru un nou permis, dupa trecerea unui an de la data hotararii de condamnare, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.114.(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;"
"ART. 116. (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;"
A luat cu suspendare, mai vrea si permis dupa ce a circulat baut? O sa poata da din nou pentru permis.