Sa spui NUMAI adevarul!
ca te-a pus martor fara stirea ta.
De iesit bine nu va iesi...ca unul din voi va avea de suferit, ori tu ca ai acceptat sa minti, ori el ca a te-a pus martor mincinos.
Din povestea asta unul din voi va iesi mincinos oricum.
Te va intreba judecatorul unde ai fost in momentul cand prietenul tau a fost prins de Politie, fiindca nu esti in procesul verbal al polistitilor... ce ai vazut, samd.
Este bine sa-i spui ca tu nu ai fost de fapt acolo, ca risti sa fii partas la ilegalitatea facuta de el, ori sa fii martor mincinos si atunci te alegi cu dosar penal.
Niciodata, dar absolut niciodata nu accepti sa iintri tu in rahat din cauza unui prieten ca sa scape el basma curata.
Din paacte, de data asta ori spui adevarul adevarat, ori te bagi in mocirla prietenului tau.
Dupa cum vezi, tu nici macar nu ai habar de ce i s-a luat permisul si de ce ai fost pus martor... poate avea droguri in masina, sau cutite, topoare samd.
Daca vei depune marturie este bine sa spui adevarul, ca sa nu te trezesti cu dosar penal pentru marturie mincinoasa.
Faptul ca prietenul tau te-a indicat ca martor nu este vina ta. Eventual poti spune ca ai acceptat fara sa te gandesti la urmari dar nu poti spune minciuni.
M-am pus ca martor. Cum te-ai pus tu pe tine singur ca martor?
Dacă te-a cerut prietenul ca martor, spui că el te-a pus.
Foarte rau ai facut, fiindca ai OBLIGATIA sa te prezinti al judecata, fiindca altfel platetsi amenda pana inveti sa mergi la proces.
Baiul este ca vei fi martor mincinos fiindca ai acceptat sa fii martor fara sa ai habar si atunci poti sa te alegi cu dosra penal sau puscarie, daca declari lucuri neadevarate si mincinoase.
Mai bine spune adevarul ca vei avea de suferit mai rau decat ala care a facut accidentul sau ce a avut el ileagel in masina si tu nu sti.
Mai exact când o sa ma prezint acolo ce trebuie sa zic? Ca să iasă bine! Da funda!
Dacă aș spune : "Mi-a zis ca să fiu martor deoarece are nevoie de un martor, dar a zis ca eu nu trebuie sa ma prezint sau sa dau vreo declarație" sau "Nu am știut ca m-a pus martor" sau "Am acceptat sa fiu martor deoarece nu mi-am dat seama de gravitatea infractiunii, iar când mi-am dat seama a fost prea târziu", mersi mult oricum ai fundă
Sincera sa fiu, nu stiu care din variante este mai putin grava, fiindca ambele te incrimineaza, fiindca ai acceptat sa fii martor cand de fapt nu ai fost DELOC la fata locului.
Cred ca poti folosii ""Nu am știut ca m-a pus martor"
pentru ca atunci este doar problema lui sa raspunda legal si tu iesi din culpa.
Nu sunt avocat si nu stiu efectiv ce as putea sa-ti spun mai bine, ca sa iesi basma curata, dar am fost pusa si eu martor acum treizeci si ceva de ani la un proces de divort a unor vecini si intr-adevar am fost de fata cand femeia respectiva a fost batuta rau, pentru ca eu am chemat ambulanta.
Tu, ca martor ai toate sansele sa fii chemat la tribunal sa depui marturie. Sunt si situatii cand nu se ajunge la judecata, dar asta inseamna ca acuzatorul renunta la caz inainte de proces.
banuiesc ca baiatul asta l-a dat in judecata pe politist de ceva rau si te-a pus pe tine mator, a facut-o ca sa iasa el basma curata si sa nu fie urmarit penal, dar te-a bagat pe tine in groapa, ca te-a folosit ca martor mincinos si tu poti sa ajungi cu dosar penal, doar pentru ca ai acceptat sa fii martorul mincinos.
Poate ca-i bine sa-l lasi doar pe el sa se spele pe cap, daca ajungi la proces si sa nu recunosti ca ai fost martor, fiind pus fara stirea ta.