| xXxStefaNNNxXx a întrebat:

Salutare!
Am cateva intrebari:
As vrea sa imi cumpar un pocket bike cross si ma intrebam daca trebuie inmatriculat un permis, o varsta ceva,
Precizez ca motorul are 49Cm3
As putea sa merg cu el pe strada?
Am 13 ani

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai voie pe orice teren si chiar pe drumuri care nu sunt publice (trebuie sa fie semnalizate ca nu sunt publice). Ma intreb si te intreb: cum vei ajunge acolo?

5 răspunsuri:
| Nyxname a răspuns:

Sincer cred ca nu iti trebuie permis de conducere pentru ca are 49cc

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu, nu poti. Este moped si pentru a circula legal cu el ai nevoie de permis de conducere de categoria AM si acesta se poate obtine doar dupa ce faci scoala de conducere, ai varsta de 16 ani si reusesti la testele teoretic si practic (conducere in poligon).

| xXxStefaNNNxXx explică (pentru Ioandelasal):

Inteleg, deci pe strada nu am voie, dar in locuri mai ferite ca sa zic, un cartier pe un camp ceva, am voie?

| xXxStefaNNNxXx explică (pentru Ioandelasal):

Pai din cartierul meu am direct drum de tara pana la un deal si nu este strada pana acolo. Oricum multumesc de Raspuns!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru xXxStefaNNNxXx):

Si drumul de tara/ulita este drum public, conform OUG 195/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"14. drum public - orice cale de comunicaţie terestra, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice; drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile;"