E ca si cand te-ai plange ca nu ti se dau banii inapoi dupa ce pici un examen. Examenele de care te plangi tu au fost sustinute SI luate in considerare pentru cei ce au invatat la timp. Tu esti cel care nu a promovat. Ce zici de timpul si banii celor care vor termina in 2020 sustinand toate examenele? Cum ar fi fata de ei sa aveti aceeasi diploma in timp ce ei au studiat materii pe care tu nu le-ai studiat? Inteleg ca e o situatie neplacuta, dar nu se poate pastra acelasi plan de invatamant la nesfarsit pentru confortul restantierilor (e normal sa fie imbunatatit cand si daca se poate). Situatia in care esti e una corecta asa ca mai bine incepi sa te pregatesti pentru examene ca sa le promovezi si sa nu ai parte si de alte consecinte neplacute.
Nu ai nicio obligație nici sa le dai nici sa le plătești. Din moment ce tu ai restanță la o materie, iar restul materiilor din anii trecuti le ai trecut cu brio, nu au niciun drept să te puna sa faci o chestie de genul, pentru ca practic oricum nu mai ai treaba cu ele. Nu trăiești în trecut doar. Parerea mea e sa mergi sa vorbesti cu decanul facultății, dacă nu înțelege nici el, fa o plângere la Minister
Nu ai ce sa faci. Le platesti si parcurgi materia, dai examenele si termini. Nu au ce echivala din moment ce materiile vechi nu se predau si nu mai sunt relevante.
Depinde de Regulament, nu exista unul general. Spre exenplu, conform regulamentului Universitatii din Bucuresti (vorbesc despre acesta pentru ca pe acesta il cunosc), un an se considera promovat in momentul in care ai promovat toate materiile din planul de invatamant al anului de studiu respectiv. Daca tu ramai chiar si cu o singura restanta si se schimba planul de invatamant in anul urmator, se vor lua in considerare si noile materii (daca sunt) pe care tu nu le-ai promovat. Ceea ce mi se pare justificabil si de bun simt. Pai promovezi anul de studiu in 2019, trebuie sa stii ce s-a studiat in 2019.
Acum depinde si ce inseamna ca materiile noi adaugate "inlocuiesc" unele vechi. Daca erau 5 materii (spre exemplu) initial, iar acum sunt tot 5 doar ca altele. Imi pare rau, dar e NORMAL sa le studiezi daca nu le-ai studiat. Daca, in schimb, inainte o materie se chema X si acum se cheama Y, dar are aceeasi fisa a disciplinei atunci ar trebui sa se transfere creditele de la materia X la materia Y considerandu-se materia Y promovata.
Anyway, depinde mult de regulamentul facultatii.
Si banii mei investiti unde sunt?
E ca si cum eu urmez un curs care-mi garanteaza ca dupa ce-l termin ma aleg cu o diploma care va atesta faptul ca sunt un sudor profesionist.Eu iti platesc contravaloarea cursului, semnez actele in care se prevede faptul ca-mi voi achita obligatiile financiare si ca tu imi vei garanta facilitatile despre care am povestit. Urmez cursul si-l promovez cu succes si primesc diploma, insa dupa 6 luni tu te razgandesti si-mi spui : "Vezi ca nu mai este valabila diploma pana la finalul anului, iar daca vrei sa mai fii sudor profesionist atestat in continuare, trebuie sa mai faci inca un alt curs" -> timp 'pierdut', alti bani, alta distractie.
Iar cu legalitatea si contractul semnat ce facem?
Ne prefacem ca nu mai exista?
Eu cred ca se numeste frauda.
FreddieM întreabă: